Ostani doma
Novosti / Hrvatska

počivala u miru

Tragična vijest iz Splita: Umrla je Žana Lelas, jedna od naših najboljih košarkašica u povijesti

Tragična vijest iz Splita: Umrla je Žana Lelas, jedna od naših najboljih košarkašica u povijesti
Screenshot/SPTV/YouTube

Dugo je igrala za reprezentaciju bivše Jugoslavije i Hrvatske, a najveći joj je uspjeh srebro s Olimpijskih igara u Seulu

Jutros je iz Splita stigla tužna vijest. U 52. godini zauvijek nas je tragično napustila proslavljena hrvatska košarkašica, trenerica i izbornica mlađih reprezentacija Žana Lelas, potvrdio je za 24sata obiteljski prijatelj i otac djevojčice koju trenira.

Bila je jedna od najtalentiranijih košarkašica poniklih u Splitu. Dugo je igrala za reprezentaciju bivše Jugoslavije i Hrvatske, a najveći joj je uspjeh srebro s Olimpijskih igara u Seulu 1988. Tri godine poslije na EuroBasketu u Izraelu osvojila je srebro.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Igrala je i u slovenskim Ježicama, talijanskoj Messini, francuskom Strasbourgu, španjolskoj Zaragozi. Karijeru je završila u zagrebačkoj Croatiji 2009., s 39 godina. Nakon toga vratila se u Split.

Kad je otišla u igračku mirovinu, 2016. godine pokrenula je privatni košarkaški klub, KAŽL - Košarkašku akademiju Žana Lelas, skupa sa suprugom, nogometnim trenerom Vjekoslavom Lokicom.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!