Ostani doma
Novosti / Hrvatska

IZVIDI U TIJEKU

USKOK istražuje bivšeg HDZ-ovog gradonačelnika Oroslavja kojeg je prijavio Šimunić: Izvidima obuhvaćen niz spornih stvari

USKOK istražuje bivšeg HDZ-ovog gradonačelnika Oroslavja kojeg je prijavio Šimunić: Izvidima obuhvaćen niz spornih stvari
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Prema neslužbenim informacijama, u ovom se trenutku istražuju isplate Gredičaku iz lokalnog proračuna te sumnjiva kupovina zemljišta

Protiv bivšeg gradonačelnika Oroslavja, HDZ-ovog Emila Gredičaka, u tijeku su izvidi, doznaje Telegram iz dobro obaviještenog izvora. Naložio ih je Uskok, nakon što je Viktor Šimunić, sadašnji gradonačelnik koji je u lipnju od HDZ-a preuzeo vođenje Grada, prijavio svog prethodnika.

Prema neslužbenim informacijama, u ovom se trenutku istražuju isplate Gredičaku iz lokalnog proračuna te sumnjiva kupovina zemljišta na koju je Šimunić nedavno upozorio, a kojom je, tvrdi, Grad ozbiljno oštećen.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Isplate Gredičaku, koje Uskok sada provjerava, odnosile su se na naknadu za prijevoz, topli obrok i 13. plaću. Na tome je, prema prijavi koju je Šimunić podnio protiv bivšeg gradonačelnika – a ista je sada temelj ovih izvida – Grad Oroslavje oštećen za oko 130 tisuća kuna.

Vezana vijest

Viktor Šimunić

Osim toga, izvidima je obuhvaćena i kupovina 4500 kvadrata zemljišta za reciklažno dvorište, za koje Šimunić tvrdi da je poljoprivredno, a plaćeno je kao građevinsko. Grad Oroslavje je zemljište platio 612 tisuća kuna, dok je vlasnica od koje je parcela kupljena za nju svojedobno navodno dala 15 tisuća kuna. Dakle, vrijednost je navodno bila oko 3 kune po kvadratu, a Grad je prema Šimunićevoj prijavi taj isti kvadrat plato 139 kuna. 

Šimunić je i nedavno snimio video usred spornog polja i objavio detalje te neobične kupnje. Čako je kazao, Grad je nakon kupnje od sudskog vještaka zatražio procjenu zemljišta. Prvi vještak procijenio je, kazao je Šimunić, da zemljište vrijedi 10 kuna po kvadratu, odnosno da ima vrijednost poljoprivrednog zemljišta.

No, tri 26.5., tri dana nakon prve procjene, Grad Oroslavje je ponovno tražilo procjenu od drugog vještaka koji zemlju procjenjuje kao da je građevinska cestica iako nema ceste, struje i vode. Procjena je, kazao je Šimunić, taj put bila 139 kuna po kvadratu. 

Vezana vijest

Viktor Šimunić

"Baš se slučajno poklopilo s kupoprodajnim ugovorom od desetak dana ranije. Zemljište o kojem pričamo je sve iza mene. Pogledajte i uvjerite se sami. Vrijedi li ovo 139 po kvadratu ili je Grad Oroslavje nekom pogodovao? Kaj vi mislite? Umjesto 44 tisuće kuna Grad kupi zemlju za 612 tisuća kuna", kazao je Tada Šimunić.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!