Ostani doma
Novosti / Hrvatska

poruke sa sjednice vlade

Plenković oštro: 'Potpuno je neprihvatljiv ovaj cirkus u Krapinskim Toplicama kao i šarlatanstvo gradonačelnika Sinja!'

'Vidimo da i dalje više od 80% novozaraženih nije cijepljeno, kao i 93% svih preminulih starijih od 60 godina', kazao je Plenković

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade zahvalio je svima na sudjelovanju u Aktualnom prijepodnevu u srijedu pa spomenuo Vijeće o uvođenju eura:

"Imamo podršku EK sukladno našoj strategiji", kazao je Plenković i dodao da, unatoč krizi zbog pandemije, zahvaljujući izvrsnoj pripremi, imamo kredit kod onih koji nas nadziru, na dobrom smo putu.

Vezana vijest

Vili Beroš

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Krenuo je i popis stanovništva, prva faza ide jako dobro. Dosad se samopopisalo 300.000 sugrađana što je jako dobar odaziv", poručio je premijer.

Govoreći o situaciji s koronavirusom, Plenković je rekao:

"Vidimo porast zaraze, došli smo na 52 posto odraslih cijepljenih jednom dozom, vidimo da su podaci da je više od 80 posto novozaraženih necijepljeno. Apeliramo na sve da se cijepe", kazao je premijer i dodao:

"Cjepiva ima dovoljno, napravili smo sve, napor trebaju napraviti sugrađani. Ministar zdravstva najavio je korištenje Covid potvrda u zdravstvenim ustanovama koje će omogućiti sigurnost. Pozivam zdravstvene djelatnike da se cijepe”, rekao je Plenković.

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved rekao je na sjednici Vlade da je prošloga tjedna upoznao predstavnike lokalnih vlasti o novim modeliima obnove.

Pozvao je sve građane da se prijave u proces samoobnove.

Vezana vijest

Sinj: Zgrada OŠ fra Pavla Vučkovića i Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca

"Obnovljene su 435 kuća, a u tijeku su radovi na 135 kuća. Za 288 kuća ugovorena je konstrukcijska obnova. Projektna dokumentacija za tipske kuće dogovorena je za 288 kuća. Za 737 stanova u gradnji višestambenih zgrada, dobiveno je 89 ponuda, a proces ishođenja dokumentacije će biti gotovo do kraja rujna. Uklonjeno je 346 objekata, najviše kuća, a 19 objekata je u postupku rušenja", kazao je Medved.

O stanju vezanom za koronavirus izvijestio je ministar Vili Beroš.

"Broj preminulih od korone u svijetu je premašio 4 milijuna. 77,4% hospitaliziranih nije bilo cijepljeno. Do 13. rujna najviše novoobljelih bilo je iz dobne skupine 30 do 39 godina, a posljednja dva dana raste broj novooljelih u skupini od 10 do 19 godina te je izjednačen s brojem oboljelih u skupini iznad 30 godina. Djeca su najčešće asimptomatski nosioci virusa pa osobito pozivam nastavno osoblje da se odluči na cijepljenje", kazao je Beroš i dodao da se bilježi napredak cijepljenja među zdravstvenim osobljem.

"U otvorenom pismu zdravstvenim djelatnicima podsjetio sam na odgovornost svih djelatnika. Odlučili smo se za najsigurniji put koji će omogućiti najbolju zaštitu", kazao je Beroš.

Poručio je da odluku o cijepljenju treba prepustiti struci i da to jako dobro znaju Englezi, Danci...

"Hrvatska može i zna bolje. Pozivam građane da u ovom jesenskom roku polože ispit odgovornosti prema vlastitom zdravlju, da se cijepe", rekao je ministar zdravstva.

Beroš je kazao da su inicirali sastanak s gradonačelnikom Zagreba i osigurali nastavak partnerskog odnosa.

"Obavljamo pripreme za proizvodnju zmijskog protuotrova u Imunološkom zavodu", dodao je Beroš.

O novim mjerama govorio je ministar Davor Božinović. Rekao je da Stožer donio odluku za obaveznu covid potvrdu za popisivače na Popisu stanovništva.

Vezana vijest

krapinske toplice, škola

"Što se tiče okupljanja, dopušteno je održavanje sajmova i drugih gospodarsjkih i turističih događšanja te u zatvorenim prostorima uz uvjet posjedovanja covid potvrde. I što se tiče granica, državljani trećčih zemalja koji u Hrvtsku dolaze iz turističkih razloga, a imaju rezerviran smještaj, odobrit će im se ulazak uz negativan PCR test ne stariji od 72 sata", poručio je Božinović.

Plenković je dodao:

"Htio bih se pridružiti stavu ministra Fuchsa o potpunoj neprihvatljivosti ovog cirkusa u Krapinskih Toplica i šarlatanstvu gradonačelnika Sinja oko nenošenja maski. To će odbiti Županijski stožeri. Moramo prestati s time, jer štetimo, roditeljima, djeci i obrazovanju. Apeliram na ministra Božinovića da uredi normalan dolazak djece i roditelja u škole", poručio je premijer Andrej Plenković.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!