Ostani doma
Novosti / Hrvatska

tko je pozvao policiju?

Hvaranin koji je prijavljen za prijetnje Jandrokoviću: 'Rekao sam mu dobar dan gospodine Njonjo, a on je odmah počeo vikati i psovati'

"Nije valjda da službe prisluškuju njegove privatne razgovore i da me temeljem toga policija zvala na obavijesni razgovor", kaže Toni Beroš

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković je u srijedu navečer, u intervjuu za RTL televiziju, rekao da nije istina da on ima veze s postupanjem policije u slučaju Hvaranina koju mu je, kako je javnost upoznao predsjednik HSS-a Krešo Beljak, prije mjesec dana u telefonskom razgovoru rekao – Njonjo.

Jandroković je rekao da nikoga nije prijavio za prijetnju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Naravno da to nije istina. To je isto jedan od pokazatelja kako oporba igra ove utakmice, to je toliko bizarno da je to pitanje uopće bilo na aktualnom satu. Ja sam štićena osoba, o mojoj sigurnosti brinu nadležne službe i nisam nikog prijavio za prijetnju", rekao je Jandroković za RTL.

Vezana vijest

U pitanju je Toni Beroš, turistički radnik iz Starigrada na Hvaru, koji je ispričao što se to točno dogodilo 5. kolovoza.

"Jandroković ne govori istinu. Nije valjda da službe prisluškuju njegove privatne razgovore i da me temeljem toga policija zvala na obavijesni razgovor. Ne znam kako bi policija doznala da smo nas dvojica razgovarali da im Jandroković nije to rekao", izjavio je Beroš za Novi list.

Za sve što je kazao o toj njegovoj komunikaciji s predsjednikom Sabora, ističe, ima svjedoke koji su se u tom trenutku nalazili u njegovom društvu.

"Ja sam Jandrokovića nazvao kako bih mu čestitao Dan pobjede i on mi se isprva nije javio. Na tome bi i ostalo da on, jer je imao zabilježen moj propušteni poziv, mene nije naknadno nazvao. Ja sam samo rekao: Dobar dan, gospodine Njonjo. Ništa više nisam uspio izgovoriti. Jandroković je odmah počeo vikati nabijem te na k., idiote, majmune… Opsovao mi je majku, totalno me izvrijeđao i zatim prekinuo razgovor.

Svega nekoliko sati kasnije policajci su mi uručili poziv da moram sutradan ujutro doći u njihovu postaju. Zamislite, rekli su mi da me jedna starija gospođa iz Zagreba prijavila zbog prijetnje. Mislio sam si ja, kojoj sam to ženi iz Zagreba prijetio. Ništa nisam razumio. Jandrokovića uopće nisu spominjali. Odbio sam ići na policiju jer sam za to jutro već imao organiziran jedan izlet. Znate, ja sam i skiper. Onda mi je ujutro osobno stigao policijski inspektor iz Jelse i s njima sam u autu obavio službeni razgovor. U ne više od dvije minute ispričao sam mu sve što je bilo između mene i Jandrokovića. On me pitao je li to zaista istina i od tada me policija više nije kontaktirala", rekao je Beroš i nastavio:

"U pozivu za obavijesni razgovor piše da je u vezi članka 139. Kaznenog zakona koji se odnosi na prijetnju. Ako netko prijeti predsjedniku Sabora, policija ga mora ispitati i to razumijem. Ali, ja Jandrokoviću nisam prijetio. Pa, nisam blesav da sa svojeg mobitela idem prijetiti predsjedniku Sabora.

Jesam mu rekao Njonjo, ali tako ga zovu po svim portalima, a i predsjednik Milanović i nisam mislio da je Jandrokoviću to neki veliki problem. Uključio sam speakerphone na mobitelu i imam tri svjedoka, od kojih je policija s jednim razgovarala i on je potvrdio sve što sam im ja rekao. Znači da je netko policiji lagao da sam prijetio Jandrokoviću", zaključuje Toni Beroš.

Sloković: Zlouporaba državnog aparata

Odvjetnica Jadranka Sloković uvjerena je da, ako je točno sve što Beroš govori, u tom slučaju nije bilo prijetnje predsjedniku Sabora.

"Naravno da nije prijetnja ako je netko Jandrokoviću rekao Njonjo. To svakako nije smio biti razlog za postupanje policije. Izvan pameti je da se policija uključila u to. Za mene je ovo zlouporaba položaja, odnosno državnog aparata. Da Jandroković to nije prijavio, policija ne bi nikako mogla znati za taj telefonski razgovor, to je nemoguće. Mislim da je jasno da je Jandroković tražio da se to pokrene. Što se tiče uvrede, toliko se već proširilo da se Jandrokovića naziva Njonjo i ne može se onda selektivno postupati samo prema nekima. Razumijem da Jandrokovića to smeta, ali to je njegova stvar, za privatnu tužbu, a ne da se policija time bavi", ocijenila je Jandranka Sloković za Novi list.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!