Ostani doma
Novosti / Hrvatska

andrea šulentić

'Pala' u velikoj akciji: Bandićeva pročelnica nakon uhićenja vratila se na novi posao u Gradsku upravu

'Pala' u velikoj akciji: Bandićeva pročelnica nakon uhićenja vratila se na novi posao u Gradsku upravu
Davor Puklavec/PIXSELL

Andrea Šulentić više ipak nije pročelnica, ali ne postoji ni pravna osnova za prestanak službe

Andrea Šulentić, bivša pročelnica Stručne službe gradonačelnika, uhićena je potkraj lipnja u velikoj akciji USKOK-a, zajedno s još nekoliko osoba iz kruga Milana Bandića. 

Određen joj je i istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Osumnjičena je da je počinila kazneno djelo iz članka 297. Kaznenog zakona, odnosno, da je zloupotrijebila položaj i ovlasti. Ona je "pala" zajedno s poznatom liječnicom i bivšom ministricom, Anom Stavljenić Rukavinom u slučaju Srebrnjak, a USKOK ih sumnjiči da su Šulentić i Stavljenić-Rukavina s Milanom Bandićem dogovarale i sređivale izbor novog ravnatelja bolnice Srebnjak, nakon što su smaknuli nepoželjnog ravnatelja dr. Boru Nogala.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dan nakon uhićenja iz ureda novog gradonačelnika, Tomislava Tomaševića, objavljeno je da su zaposlenici gradske uprave koji su uhićeni u akciji USKOK-a suspendirani. Iako su neki pretpostavili da to znači da se više neće vraćati na posao, to ipak nije tako. 

Vezana vijest

Pavle Kalinić, Jelena Pavičić Vukičević

Net.hr-u je službeno potvrđeno u Gradskoj upravi, da se nakon istražnog zatvora bivša pročelnica Šulentić vraća na posao, ne doduše na posao pročelnice, nego na radno mjesto stručne savjetnice za rad tijela mjesne samouprave u Gradskom uredu za mjesnu samoupravu. 

Koliku je plaću imala ili će imati, nisu otkrili, tek da je imala kao pročelnica koeficijent za obračun plaće 5,54, a nakon 1. kolovoza 2021. koeficijent 4,00, dok je za radno mjesto stručnog savjetnika utvrđen koeficijent 2,49. 

S obzirom na to da je, primjerice, Patrik Šegota, bivši ravnatelj Gradskih groblja i pomoćnik voditeljice Zagrebparkinga, ubrzo nakon uhićenja u drugoj akciji USKOK-a, dobio otkaz, na pitanje kako to da gospođa Šulentić nije ostala bez posla, iz Gradske uprave odgovaraju: "temeljem Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine 86/08, 61/11, 04/18 i 112/19), u ovom trenutku, ne postoji osnova za prestanak službe."

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!