Ostani doma
Novosti / Hrvatska

sukob na desnici

Tko je veći domoljub na desnici? Po HDZ-u vidjelo se to jučer - tko je odabrao Vukovar, a tko je bio na Festivalu slobode

Odgovorio im je bivši član HDZ-a, vukovarski gradonačelnik koji bi mogao preuzeti Domovinski pokret

Na Festivalu slobode, vidjeli smo, bili su i aktivni političari s desnice koje je HDZ javno prozvao jer su odabrali prosvjed u Zagrebu umjesto obilježavanje 30. obljetnice Bitke za Vukovar.

Odgovorio im je bivši član HDZ-a, vukovarski gradonačelnik koji bi mogao preuzeti Domovinski pokret.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tko je veći domoljub na desnici? Po HDZ-u vidjelo se to jučer - tko je odabrao Vukovar i svečano obilježavanje bitke, a tko je bio na Festivalu slobode. Sve su to na društvenim mrežama potkrijepili i fotografijama.

"Po facebook objavama glavni akteri su akteri ostatka Domovinskog pokreta, koji praktički svaki put koriste ime branitelja i ime Domovinskog rata i ime Vukovara, kako bi dobili političke poene, a jučer kada je trebalo odati počast, odati ljubav i brigu za branitelje od njih nitko nije bio u Vukovaru", kaže saborski zastupnik HDZ-a Nikola Mažar.

Vezana vijest

Festival slobode

Diranje Vukovara u stranačke svrhe zasmetalo je vukovarskom gradonačelniku i mogućem kandidatu za šefa Domovinskog pokreta. 

Festival slobode

"Nemojte nikada Vukovar, Knin, Škabrnju, Domovinski rat,  strančariti na tim temama, to ne pripada niti jednoj stranci. To je nešto što pripada svima nama. Naprosto obrecat se na te stvari, to je jedna ulična razina koja ne zaslužuje biti na nikakvim službenim stranicama", poručio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Na festivalu slobode mogla se vidjeti sva plejada političara sa desnice, od Zlatka Hasanbegovića, Mostovog Marina Miletića, do nekoliko članova Domovinskog pokreta. 

HDZ-ovo prozivanje za Stjepu Bartulicu je ispod svake razine. U Vukovaru je kaže stranku ionako zastupao Ivan Penava.

A ni tamo nije prošlo bez međusobnih prepucavanja. Nakon Penavinih optužbi da HDZ zajedno sa SDSS-om ima dogovor na štetu Vukovaraca oko popisa stanovništva, jučer je prozvao Plenkovićevu vladu zbog nerješavanja ratnih zločina. 

"Nema grada u Hrvatskoj kojemu naša vlada pomogla više nego Vukovaru. Treba naći balans između dostojanstvene zahvalnosti i nekakvog sitnog grickanja. Treba malo odrasti politički da bi se to moglo", jasno je rekao predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Vezana vijest

HDZ

"Mislim da jedan dio političkog spektra jako strahuje i sekira se što će biti ukoliko ojača jedna autentična hrvatska priča, to im stvara nesigurnost i noću kvari san i tako da su te izjave i sugestije na tome tragu", poručuje Penava.

Penava i dalje pregovara oko kandidature za šefa stranke. A i s njim na čelu, u HDZ-u poručuju ne boje se Domovinskog pokreta koji, kažu ne prelazi niti izborni prag. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!