Ostani doma
Novosti / Hrvatska

nije jednoznačno

Aladrović o mogućim otkazima u zdravstvu bez Covid potvrde: 'Ne bih se zalijetao...'

Aladrović o mogućim otkazima u zdravstvu bez Covid potvrde: 'Ne bih se zalijetao...'
Zeljko Hladika/PIXSELL

Aladrović je nedavno najavio uvođenje covid potvrda u zdravstvenom sustavu i sustavu socijalne skrbi od 1. listopada

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović izjavio je u srijedu kako se "ne bi zalijetao s tezom o otkazima u zdravstvu i socijalnoj skrbi za zaposlenike bez covid potvrda" te poručio da će te slučajeve regulirati radno-pravni propisi.

Aladrović je nedavno najavio uvođenje covid potvrda u zdravstvenom sustavu i sustavu socijalne skrbi od 1. listopada.

Vezana vijest

Djeca, cjepivo, ciijepljenje

Na pitanje hoće li se nakon tog datuma moći doći bez covid potvrde na posao u sustavima zdravstva i socijalne skrbi, Aladrović je odgovorio kako se ne bi zalijetao s tezom "tko ne bude imao covid potvrdu, dobit će otkaz".

"U ovom trenutku ne možemo reći da je to jednoznačno točno. Nije", rekao je Aladrović na konferenciji za novinare nakon obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. 

Istaknuo je da su odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite obvezujuće za poslodavce.

"Sve ono što Stožer donese poslodavci moraju poštivati, pa ako Stožer propiše da je posjedovanje covid potvrde nužno kako bi se pristupilo radnom mjestu, svi poslodavci, i u zdravstvenom sektoru i u sektoru sustava socijalne skrbi, morat će to provoditi", rekao je Aladrović.

Pritom je naglasio da će radno-pravni propisi koji vrijede u Hrvatskoj vrijediti i za sve poslodavce koji budu obuhvaćeni odlukom Stožera.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!