Ostani doma
Novosti / Hrvatska

RASPLET DRAME

Gordana Buljan Flander podnijela neopozivu ostavku u Poliklinici za zaštitu djece i mladih

Gordana Buljan Flander podnijela neopozivu ostavku u Poliklinici za zaštitu djece i mladih
Marko Lukunic/PIXSELL

Buljan Flander obratila se i Tomaševiću te kazala da se nada da će naći stručnjaka koji će nastaviti voditi Polikliniku

Gordana Buljan Flander podnijela je neopozivu ostavku na mjestu ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreb. 

Na takav čin se odlučila nakon brojnih negativnih reakcija koje su uslijedile nakon što je ishodila sudsku zabranu objavljivanja tekstova o njoj na portalu H-Alter. Buljan Flander obratila se i gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Gospodine gradonačelniče, nakon što tri mjeseca nisam uspjela doći do vas, tražeći podršku za rad ustanove, ja vam večeras podnosim neopozivu ostavku. Nadam se da ćete naći stručnjaka, ili da ga već imate, koji će nastaviti voditi ovu ustanovu na način da i dalje ostane prepoznata i primjer prakse u Europi. Poštujem pravo svakog gradonačelnika da bira svoje suradnike" poručila mu je, prenosi Dnevnik.hr.

Vezana vijest

Jelena Jindar

Podsjetimo, gradonačelnik Tomašević danas je smijenio članove Upravnog vijeća poliklinike i tražio nadzor rada Poliklinike.

Također je pozvao Ministarstvo zdravstva da provede nadzor rada poliklinike, rekavši da misli da je to svima u interesu da se raščiste sve moguće nepravilnosti.

"Mislim da bi bilo dobro da se napravi jedna međunarodna stručna evaluacija modela rada i te metode, jer očito postoje prijepori unutar stručne zajednice o toj metodi i bilo bi dobro da imamo međunarodnu evaluaciju jer nam je kao osnivaču u interesu da se to napravi", naglasio je.

"Prije mjesec i pol dana sam posredno čuo kritike na rad poliklinike", kazao je. 

"Kratko sam se čuo s gospođom Buljan Flander, ali zasad bih sadržaj tog razgovora zadržao za sebe. Gradonačelnik ne smjenjuje ravnatelje. Mi možemo smijeniti upravno vijeće, a od novog očekujemo da razmotri sve okolnosti, pa i situaciju s ravnateljicom i da donese odluku", kazao je. 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!