Ostani doma
Novosti / Hrvatska

posljedice pandemije

British Airways smanjuje promet prema hrvatskim zračnim lukama: Evo do kojih je promjena došlo

British Airways smanjuje promet prema hrvatskim zračnim lukama: Evo do kojih je promjena došlo
Shutterstock

Evo koliko će često britanski nacionalni avioprijevoznik prometovati prema hrvatskim zračnim lukama

Britanski nacionalni avioprijevoznik, British Airways, u listopadu će postepeno smanjiti broj linija i tjednih operacija prema hrvatskim zračnim lukama, piše portal Croatian aviation.

British Airways završio je s prometovanjem na liniji London City - Split - London City još 17. rujna, a ova je linija prometovala od početka kolovoza.

Vezana vijest

avion, ZL Kaštela

Linije prema Dubrovniku i Splitu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kompanija nastavlja prometovati na liniji između Zračne luke Heathrow i Split sve do kraja listopada. Do 4. listopada letovi prometuju šest puta tjedno, svakog dana osim nedjeljom, a od 4. listopada British Airways smanjuje broj tjednih letova te će prema Splitu prometovati tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, petka i subote.

Od 30. listopada British Airways više neće prometovati na ovoj liniji, a u Split će se vratiti sljedećeg proljeća.

Niska potražnja

British Airways ima najveći broj tjednih operacija iz Londona upravo prema dubrovačkoj zračnoj luci. Do zadnjeg dana listopada ove godine, British Airways planira prometovati između Heathrowa i Dubrovnika 11 puta tjedno.

Vezana vijest

Ryanair

Iako je kompanija razmatrala mogućnost prometovanja na liniji između Heathrowa i Dubrovnika i u zimskom redu letenja, to se, zbog niske potražnje u zimskim mjesecima, neće dogoditi.

Što se tiče linije prema Puli, kompanija od početka kolovoza prometuje dva puta tjedno između Londona i Pule (svakog utorka i subote), a na ovoj će liniji British Airways obaviti posljednji let ove sezone na samom početku listopada, u subotu, 2. listopada.

Linija između Londona i Zagreba British Airwaysa u listopadu će također imati operativne promjene. Početkom listopada na ovoj liniji će prometovati šest puta tjedno, svakog dana osim utorka, a već od 11. listopada dolazi do smanjenja tjednih operacija. 

Vezana vijest

Zračna luka Split

U tjednu od 11. do 17. listopada British Airways će između Londona i Zagreba prometovati 5 puta tjedno, svakog dana osim utorkom i petkom, a od 18. do 31. listopada svega četiri puta tjedno - ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom.

S postojećih šest, British Airways smanjuje broj tjednih rotacija prema Zagrebu na ukupno četiri, a isti broj letova trenutno je dostupan i za studeni (ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i nedjeljom), piše Croatian aviation.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!