Ostani doma
Novosti / Hrvatska

PREDSJEDNIK O UBOJSTVU U ZAGREBU

Milanović: 'Muškarci kad polude, popiju, kad se osjećaju frustrirano, kad ih društvo odbaci... Tu vreba opasnost'

Milanović: 'Muškarci kad polude, popiju, kad se osjećaju frustrirano, kad ih društvo odbaci... Tu vreba opasnost'
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nasilni muškarci u određenoj dobi postaju opasni za sebe i svoju okolinu, kazao je Milanović komentirajući ubojstvo troje djece u Zagrebu

Predsjednik Zoran Milanović boravio je u subotu u Varaždinu gdje je dao izjavu za medije. Na početku je komentirao stanje Hrvata u BiH te kazao da ako Hrvate iz BiH netko želi otuđiti ili potjerati da će im se onda uzimati temeljna prava i optuživati one koji se bore za temeljni kućni red da su rušitelji i uspoređivati ih s ratnim huškačima. To, kazao je, ne doživljava osobno. 

"Bi li se narod i njegovi predstavnici, a ja sam samo jedan od njih, bi li se tako zalagali i ustrajali na tome da im se ne dira u to simboličko pravo da biraju svami člana Predsjedništva da žele otići iz BiH? Odgovor je ne bi jer bi gledali isključivo prema Hrvatskoj", kazao je Milanović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Netko je 90-ih bio ratni huškač, ponosan je na to, ali nikome nisam rekao da je četnik. Kod takvih stvari povlačim jednu crtu, ne idem preko toga. Tako da Komšić je predstavljao sebe u Washingtonu, žao mi je zbog toga. Nema opasne već sebične namjere i radi štetu BiH", kazao je Milanović.

Vezana vijest

Plenković

Komentirao je i boravak u SAD-u i izjavu da je srpski predsjednik Aleksandar Vučić ratni huškač te kazao da je to činjenica koju Vučić ne može promijeniti. 

Komentirao je i covid mjere te kazao da se u New Yorku živi normalno.

"Cijepite se i život će vam biti normalniji. Meni ne smeta ako se netko nije cijepio, šanse da se razbolim je kao da dobijem sezonsku gripu ako se nisam cijepio. Jedini problem su ljudi koji imaju teža stanja. Oni koji se ne žele cijepiti, a zdravi su, ja ih neću proganjati", kazao je.

Vezana vijest

Predsjednik se osvrnuo na ostavku Gordane Buljan Flander na mjesto ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece i mladih. 

"Ona je blizak rod moje supruge, bila mi je i na svadbi. Ne znam čemu ta tužba. Ali nisam znao da je dala ostavku, ta priča je onda gotova. Šteta, ima već formalno godina za pred mirovinu, napravila je puno za zaštitu djece, piše se svašta, pišu se gluposti" Nikad mi nije palo na pamet da nekog tužim, a pisali su puno prljavije o meni”, kazao je Milanović.

Na kraju je komentirao i ubojstvo troje djece u Zagrebu. 

Vezana vijest

Harald Kopitz

"Imali smo nasrtaj na socijalne radnike koji je završio fijaskom. Oprezno o tome. Nasilja će u obitelji biti, bitno je da ga stalno bude manje. Ljudska je narav nepredvidljiva, nasilna, pogotovo muškaraca, pogotovo kad polude, popiju, kad se osjećaju frustrirano, kad ih društvo odbaci. Tu vreba opasnost. Nasilni muškarci u određenoj dobi postaju opasni za sebe i svoju okolinu", kazao je.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!