Ostani doma
Novosti / Hrvatska

mnogi bez covid potvrde

Popisivači danas kreću od vrata do vrata: Evo kako ćete ih prepoznati i biti sigurni da nije riječ o prevarantima

Popisivači danas kreću od vrata do vrata: Evo kako ćete ih prepoznati i biti sigurni da nije riječ o prevarantima
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL/Ilustracija

Oko četiri tisuće popisivača i kontrolora nema COVID potvrdu, a za njih će se osigurati besplatno testiranje tri puta tjedno

Zbog tehničkih problema tijekom zadnjeg dana samopopisivanja u sustavu e-Građani, druga faza Popisa stanovništva 2021. pomaknuta je za danas, 28. rujna, kada će popisivači izaći na teren i brojnim građanima pozvoniti na vrata ili odsutnim ukućanima ostaviti poruku o terminu idućeg posjeta.

Od početka samopopisivanja u razdoblju od 13. do 26. rujna popisalo se više od 1.420.000 građana što se smatra odazivom iznad očekivanja, objavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za medije Državnog zavoda za statistiku (DZS) uoči faze popisa stanovništva "od vrata do vrata".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Oko 8 tisuća popisivača diljem zemlje od danas kreće s terenskim obilaskom kuća i stanova, a završit će kako je i planirano 17. listopada bez obzira što je početak druge faze pomaknut na utorak, piše Novi list.

Glavna ravnateljica DZS-a Lidija Brković je priznala da oko 50 posto popisivača i kontrolora nemaju COVID potvrdu pa će se za njih osigurati besplatno testiranje brzim antigenskim testom tri puta tjedno.

"Oko četiri tisuće popisivača i kontrolora nema COVID potvrdu. Međutim, s terena imamo informaciju da su se određeni popisivači u međuvremenu i cijepili", kazala je ravnateljica Zavoda napomenuvši da građani od popisivača slobodno mogu zatražiti potvrde o cijepljenju na uvid.

"Pozivam sve građane da slobodno provjere akreditacije popisivača, kao i njihove COVID potvrde prije nego što ih puste u kuću", dodala je Brković naglasivši da će popisivači imati službenu akreditaciju Državnog zavoda za statistiku s logom, a nosit će maske i majice sa simbolom Zavoda.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!