Ostani doma
Novosti / Hrvatska

PROMET OBUSTAVLJEN

Ponovno pukla vodovodna cijev na području Trešnjevke, poplavljen učenički dom, Tomašević: 'Štetu još ne možemo procijeniti'

Ponovno pukla vodovodna cijev na području Trešnjevke, poplavljen učenički dom, Tomašević: 'Štetu još ne možemo procijeniti'
RTL

Na raskrižju Selske i Baštijanove došlo je do puknuća vodovodne cijevi i izlijevanja veće količine vode po okolnim ulicama i objektima

Jutros je na području Trešnjevke ponovno pukla vodovodna cijev. Do puknuća magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda na raskrižju Selske i Baštijanove došlo je oko 4,50 sati.

Promet tim dijelom je obustavljen do daljnjeg. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

 "Ekipe Voodopskrbe i odvodnje d.o.o. odmah su izašle na teren te su započele aktivnosti za sanaciju. Radovi će se  izvoditi do potpune sanacije, a svi potrošači imaju redovnu opskrbu vodom", naveli su jutros na internetskim stranicama Voodopskrbe i odvodnje ZG Holdinga.

Jutros je na području Trešnjevke ponovno pukla vodovodna cijev

 

Za vrijeme trajanja radova, pojedini potrošači mogu biti bez pitke vode, a na terenu su pripravne autocisterne s vodom.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegov zamjenik Luka Korlaet su stigli na mjesto puknuća cijevi. 

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kazao je za RTL da je do puknuća vodovodne cijevi došlo jer je vodovod star te da se šteta još ne može procijeniti.

(FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL)

Večernji list  javlja da je najveća šteta zabilježena u učeničkom domu i Športskoj gimnaziji. 

"U 6 sati smo organizirali evakuaciju i smještaj učenika. U dogovoru s gradskim uredom nastavu smo prebacili online", kazao je Večernjem Stipe Perošić, ravnatelj Športske gimnazije.

Iz Zagrebačkog holdinga su javili da su sve dežurne ekipe s ostalim službama na terenu kako bi sanirale novo puknuće. 

"Za vrijeme trajanja radova, pojedini potrošači mogu biti bez pitke vode, a na terenu su pripravne autocisterne s vodom", poručili su iz Holdinga.

ZET javlja kako je zbog sanacije puknuća magistralnog cjevovoda na Selskoj te puknuća cijevovoda u Baštijanovoj, autobusi na liniji 109 (Črnomerec - Dugave) prometuju izmijenjenom trasom. Od Selske ceste autobusi voze Zagorskom, Tomislavovom, Golikovom, Zagrebačkom avenijom i Selskom do odredišta. U povratku autobusi voze istom, izmijenjenom trasom.

Podsjetimo, vodovodna cijev na Trešnjevci pukla je i tijekom proteklog vikenda kada se velika količina vode izlila po objektima, podrumima i suterenima  u Selskoj i okolnim ulicama.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!