Ostani doma
Novosti / Hrvatska

LUKA KORLAET

Zamjenik gradonačelnika Zagreba za RTL: 'Ne znam je li se Bog naljutio, ali građani imaju pravo biti ljuti'

'300 milijuna eura obveznica koje je Grad izdao 2007. godine su potrošene na neke druge stvari', kazao je

Rano jutros novo puknuće magistralnog vodovoda na Trešnjevci. Istog onog koji je i prije tri dana potopio kuće i dvorišta, dizao asfalt i ispunio podrume. 

Potoci su jutros tekli hodnicima dviju škola, a s metar i pol vode u prostoriji probudili su se neki stanovnici. Gradonačelnik je ukazao na problem da su zgrade na Trešnjevci godinama bujale, ali ne i prateća infrastruktura. Pa nema ni garancija da cijevi stare više od 50 godina opet neće popustiti.

Jutros je na području Trešnjevke ponovno pukla vodovodna cijev

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gost RTL-a Danas bio je zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet. S njim je razgovarao Boris Mišević.

Na početku se zahvalio vatrogascima, radnicima Vodopskrbe i odvodnje, policiji, Crvenom križu i svima drugima.

"Voda za ovu ulicu u okomite na nju dolazi sada, za koji tren. Što se tiče ostatka, ona će se vraćati postepeno kako se budu punile tri vodospreme", kazao je.

Selska žila kucavica, što nas čeka sutra?

"Onaj dio koji je bio oštećen u nedjelju će biti pušten u promet do sutra navečer, ovaj dio će biti popravljen do petka navečer. Ove cijevi su iz pedesetih, odnosno šezdesetih godina. Potrebna je zamjena. Sve više se zgrada radi, opterećenja su veća. Zagreb ima 3500 kilomenara mreže, cijevi se zamjenuju tempom od dva posto godišnje, to očito nije dovoljno", poručio je zamjenik gradonačelnika.

U prizemlju je oštećeno pet učionica, kao i uredi i kabineti

Na pitanje hoće li doći do neke velike, strukturne promjene, kazao je da će novce za to ostvariti apliciranjem na EU fondove. 

O izjavi šefa Vodoopskrbe da se ovo možda dogodilo jer se Bog naljutio na nas jer smo zločesti, Korlaet kaže:

"Ne znam je li se Bog na nas naljutio, ali građani imaju pravo biti ljuti. 300 milijuna eura obveznica koje je Grad izdao 2007. godine su potrošeni na neke druge stvari, nažalost", rekao je na kraju.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!