Ostani doma
Novosti / Hrvatska

CIJENJENI NA AZIJSKOM TRŽIŠTU

Muškarac kod Zadra uhvaćen s čak 148 kilograma zabranjenih morskih trpova

Muškarac kod Zadra uhvaćen s čak 148 kilograma zabranjenih morskih trpova
PU Zadarska

Sumnjiči ga se za kazneno djelo protiv okoliša

Muškarac iz Obrovca uhićen je zbog sumnje na kazneno djelo protiv okoliša. Naime, kod 61-godišnjaka je pronađeno oko 148 kilograma morskih trpova raspoređenih u osam plastičnih posuda.

Policijski službenici PU Zadarske su u ponedjeljak 27. rujna oko 18.50 sati u Rovanjskoj prilikom kontrole prometa zaustavili osobno vozilo zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao uhićeni muškarac. U vozilu su pronašli sumnjive posude za koje se ispostavilo da sadržavaju ove životinje kojima prijeti ugroženost, zbog čega je njihov izlov u Hrvatskoj zabranjen.

Vezana vijest

Morski pas sklat

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zbog sumnje u nepropisnu trgovinu zaštićene vrste životinja, osumnjičenik je uhićen te doveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Pronađeni trpovi su mu oduzeti te su zbrinuti u dogovoru s nadležnim ribarskim inspektorom, a protiv njega je podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo "Trgovanje divljim vrstama", obavijestili su iz PU Zadarske.

Vezana vijest

vukovi

Inače, morski se krastavci smatraju delikatesom zbog neobične i 'žvakave' teksture, a potražnja za njima ogromna je na Azijskom tržištu. Sadrže i visoku razinu kemikalije zvane fukozilirani glikozaminoglikan zbog koje se smatraju i ljekovitima.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!