Ostani doma
Novosti / Hrvatska

PROSVJED PRED BOLNICOM

FOTO/VIDEO S COVID potvrdama u bolnice. Kaos ispred KBC Zagreb. Pozvali policiju. Beroš: 'Ispričavam se'

Ispred KBC Zagreb se okupilo 50-ak prosvjednika, ravnatelj Ćorušić kazao je da većina prosvjednika nisu djelatnici bolnice

Od danas u zdravstvenom sustavu i ustanovama socijalne skrbi svaki zaposlenik trebaju imati EU digitalnu COVID potvrdu. Covid potvrde trebat će i za pacijente, ali i za pratnju. Za sve osim hitne slučajeve. Isto se odnosi i na ustanove socijalne skrbi.

Prosvjed KBC Zagreb

"Te sigurnosne mjere imaju privremeni karakter i trajat će sve dok postoji realna opasnost od prodora virusa u zdravstveni, odnosno sustav socijalne skrbi. Ovisit će o epidemiološkoj situaciji u budućnosti i kretanju broja oboljelih i hospitaliziranih, te posebno broju onih na respiratoru", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Vezana vijest

Vili Beroš

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, ispred KBC Zagreb se okupilo 50-ak prosvjednika u rano jutro, koji ne podržavaju ovu odluku, a prosvjed je i ispred Centra za socijalnu skrb u Splitu.

Osim transparenta na kojem piše "sloboda radu", prosvjednici viču: "Izdaja, izdaja..."

Među prosvjednicima koji su dočekali Beroša bio je i Andrija Klarić, vlasnik teretane koji je govorio na nedavno održanom "Festivalu slobode" te svećenik Zdravko Knežević s kojim su prosvjednici vikali "Dolje sramotne odluke".

Beroš se ispričao zbog prosvjednika

Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a, ispričao se svima zbog prosvjednika i kazao da su pozvali policiju te dodao da većina prosvjednika nisu djelatnici KBC-a Zagreb.

Ministar Beroš također se ispričao zbog događanja ispred KBC-a Zagreb.

"Zadatak mi je osigurati sigurnost svih djelatnika, nema diskriminacije i nikog se ne tjera na cijepljenje", kazao je ministar te dodao kako se nada da će mjere zaživjeti.

"Negirati postojanje virusa nije na neki način opravdano. Ove mjere su privremene i mijenjat će se ovisno o stupnju procijepljenosti", kazao je ministar te dodao da mu nije jasno koji su motivi onih koji se ne žele cijepiti.

"Nikome nije ugodno, ali postoji li alternativa? Ovo je optimalno u ovom trenutku. Pravnici smatraju da je zaštita zdravlja iznad svega", kazao je Beroš te dodao da se u ovom trenutku se ne ide prema otkazima.

Ćorušić je odgovarajući na novinarska pitanja ponovno kazao da dio ljudi vani nema veze s KBC-om Zagreb te da su covid potvrde u ovom trenutku jedini oblik zaštite bolesnika u bolnici.

"Mi smo još i blagi kad se usporedimo s drugim državama", kazao je Ćorušić.

Ministar Beroš je kazao da se u ovom trenutku ne ide prema otkazima, ali da poslodavac ima određene alate.

"Način postupanja ravnatelja odlučit će niz faktora poput epidemiološke situacije, ali u ovom trenutku otkazi nisu opcija", kazao je Beroš govoreći o onima koji se odbijaju cijepiti ili redovno testirati.

Beroš je kazao i kako vjeruje da će testiranje do kraja godine biti besplatno.

Prosvjednici se preselili na ulaz u Rebro

Prosvjednici su se preselili na sam ulaz u KBC Zagreb te su tamo nastavili skandirati 'Izdaja, izdaja'. Najavili su da će pred KBC-om Zagreb prosvjedovati i sutra.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!