Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Ostavke podnijelo i upravno vijeće

Iscurila još jedna izjava Darka Richtera koji se povukao iz izbora za ravnatelja Srebrnjaka: 'U mojoj obitelji uvijek se govorilo - Ne vjeruj Srbinu'

Iscurila još jedna izjava Darka Richtera koji se povukao iz izbora za ravnatelja Srebrnjaka: 'U mojoj obitelji uvijek se govorilo - Ne vjeruj Srbinu'
Robert Anić/PIXSELL

Richter aw povlači iz procesa izbora i imenovanja ravnatelja, neslužbeno se doznaje iz izvora bliskih bolnici.

Imenovanje dr. Darka Richtera za novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrenjak u Zagrebu izazvalo je priličnu buru ne samo u zdravstvenim krugovima koji su ostali začuđeni zašto je Upravno vijeće baš njega povuklo iz mirovine i postavilo na tako važnu funkciju.

Richter, kojeg je Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak izabralo za novog ravnatelja te ustanove, povlači se iz procesa izbora i imenovanja ravnatelja. A ostavke je podnijelo i cijelo upravno vijeće. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon što isplivale Richterove izjave o medicinski potpomognutoj oplodnji kao “silovanju u epruveti” i nakon što se sinoć na Facebooku obračunao s komunističkom partijom i optuživao koalicijske partnere nove vlasti u Zagrebu za govor mržnje, tvrdolinijašenje i optužujuće laži, danas su isplivali novi detalji. 

Tjednik Novosti je objavio kako je prije dvije godine Richter na simpoziju tzv. Hrvatske pravoslavne crkve pohvalio se kako se u njegovoj obitelji s koljena na koljeno prenosi uzrečica njegove prabake Milke Borojević: "Ne vjeruj Srbinu!"

Vezana vijest

uv srebrnjak

Kazao je kako je izjednačavanje pravoslavlja sa srpskom nacijom “rasizam koji su na čudan i nemoralan način izmiješali interesi svetosavlja i boljševizma”.

Na simpozijima HPC-a na kojima je govorio Richter, kako navode Novosti, sudjelovao je i Igor Vukić, predsjednik Društva za trostrukog logora Jasenovac, poznatog po tvrdnjama kako je Jasenovac bio tranzitni i radni logor u kojem nije bilo ubojstava.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!