Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Nakon prometne nesreće

Iz GLASA poručili Vladi: 'Električni romobili postoje već godinama u stvarnosti, ali ne i u zakonu'

Iz GLASA poručili Vladi: 'Električni romobili postoje već godinama u stvarnosti, ali ne i u zakonu'
Patrik Macek/Pixsell

Pozvali su Vladu da konačno u saborsku proceduru pošalje prijedlog zakonske regulacije tog prijevoznog sredstva u prometu.

GLAS je u nedjelju, nakon prometne nesreće u kojoj je u Zagrebu poginuo vozač električnog romobila, pozvao Vladu da konačno u saborsku proceduru pošalje prijedlog zakonske regulacije tog prijevoznog sredstva u prometu. 

Saborska zastupnica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš u nekoliko je navrata predlagala izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojima bi se ova pravna  praznina ispunila i spriječile potencijalno opasne situacije, kao što je, nažalost, ova koja se dogodila, navodi GLAS u priopćenju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ta stranka upozorava da "električni romobili postoje već godinama u stvarnosti, ali ne i u zakonu" te da to otvara mnoge opasnosti i za pješake i za same vozače romobila. 

U priopćenju se, uz ostalo, ističe da je Vlada odbila prijedlog rješenja zastupnice Mrak-Taritaš Vlada svaki put uz "uobičajeno obrazloženje da će ga riješiti sama i sustavno".

Vezana vijest

Prometna, nesreća, policija

 "Unatoč povremenim najavama da će to učiniti, Vlada do danas nije napravila ništa. Ovim putem apeliramo na Vladu da hitno pošalje u proceduru svoje 'sustavno rješenje' i utvrdi pravila za sudjelovanje električnih romobila u prometu, prije nego se dogodi nova nesreća sa strašnim posljedicama", poručili su iz GLAS-a.

Vozač električnog romobila (46) poginuo je u subotu navečer u Zagrebu, u zoni raskrižja Branimirove i Mandlove ulice, kada je na njega naletio osobni automobil kojim je upravljao 28-godišnjak,  izvijestila je u nedjelju zagrebačka policija nakon očevida.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!