Ostani doma
Novosti / Hrvatska

upozorenje za vozače!

Zbog olujnog vjetara zatvarene dvije ceste i Paški most: Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje

Zbog olujnog vjetara zatvarene dvije ceste i Paški most: Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje
Goran Kovačić/PIXSELL

Uuočen je pas na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče kod odmorišta Raščane Gornje, pa se vozači mole za dodatan oprez

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za osobna vozila je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina), državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Po izvješću Hrvatskoga autokluba (HAK) u 6,50 sati, samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar); Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; državna cesta DC27 Gračac-Zaton Obrovački.

Vezana vijest

Željka pogačić & jesen

Duž Jadranske magistrale mogući su odroni

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na autocesti A7 Draga-Šmrika promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zimski su uvjeti te je zabranjen promet kamionima s prikolicom i tegljačima s poluprikolicom, a za ostale je obvezna zimska oprema na državnim cestama u Lici: DC25 Korenica-Lički Osik, DC42 u mjestu Poljanak, DC218 Donji Lapac-Bjelopolje.

Životinja (uočen je pas) na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče kod odmorišta Raščane Gornje, pa se vozače moli za dodatan oprez. 

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Zbog obilnijih padalina ponegdje se zadržava veća količina vode na kolniku. Duž Jadranske magistrale i na cestama u gorju mogući su odroni. Podsjeća se vozače da pri smanjenim uvjetima vidljivosti na vozilima i tijekom dana moraju imati uključena dnevna ili kratka svjetla te da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na državnoj cesti DC27 Gračac-Obrovac kod tunela Prezid, zbog teretnog vozila u kvaru, prometuje se jednim trakom, uz regulaciju prometa semaforima.

Na državnoj cesti DC8 kod skretanja za Šmriku vozi se jednim trakom, zbog prevrtanja kontejnera s kamiona.

Vezana vijest

Kiša

U teretnom prometu čeka se na graničnim prijelazima Bregana, na izlazu 1,5 sat te na ulazu na Tovarniku 4 sata. Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu. 

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen,  katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Novalja-Rab-Rijeka te brodska linija Mali Lošinj - Unije - Susak.

Trajekt na relaciji Porozina - Brestova ne prevozi kamp kućice, autobuse i kamione iznad 3 tone nosivosti.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!