Ostani doma
Novosti / Hrvatska

zahtjev za ovrhom

Novi ozbiljni problem za Zagrebački holding: Evo što kažu iz vodstva te tvrtke, oglasio se i predsjednik Gradske skupštine

Platforma Možemo! koja vodi Grad može tek kratko odahnuti zbog najave Ingre da ih neće ovršiti za gotovo 35 milijuna kuna

Novi ozbiljni problem za jednu od najvećih tvrtki u državi - Zagrebačkom holdingu prijeti bankrot. Uskoro bi mogao biti ovršen za nekoliko desetaka milijuna kuna zbog neplaćanja odvoza glomaznog otpada. Platforma Možemo! koja vodi Grad može tek kratko odahnuti zbog najave Ingre da ih neće ovršiti za gotovo 35 milijuna kuna. 

Ispred kamere o tome pak nitko ne želi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zagrebački holding je pred ovrhama!  Novi predsjednik Uprave Ivan Novaković, očito još uvijek neupoznat sa stanjem u najvećoj gradskoj tvrtki, odbija stati pred kameru i odgovoriti na pitanja, pa se skriva iza šturog priopćenja.

"Zagrebački holding komunicira sa svim dobavljačima, redovito posluje i podmiruje svoje obveze. Zbog naslijeđenih dugovanja, Zagrebački holding je trenutačno u procesu refinanciranja i restrukturiranja, a sve u cilju dugoročne stabilizacije financijskog poslovanja."

Predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović uvjeren je da će se financijski problemi riješiti.

"Financijska situacija u gradu je zabrinjavajuća i gradonačelnik sve ovo vrijeme od kad je gradonačelnik upravo se najviše i bavi gradskim financijama i pokušava ih konsolidirati", kaže.

Prvi ovršni postupak pokrenula je REOMA Grupa za odvoz glomaznog otpada i zbrinjavanje otpada koji nije biorazgradiv. Račun za te usluge iznosi 14 milijuna kuna, a nastao je od travnja do srpnja ove godine. Iz Reoma grupe kažu da su im slali 50 zamolbi za plaćanje s prijedlozima, a dobili su tek jedan odgovor nakon kojeg su odlučili pokrenuti ovrhu.

Drugi ovršni postupak je iz CIOS grupe Petra Pripuza

"Uprava trgovačkog društva REOMA GRUPA je bila primorana postupiti na opisani način i pokrenuti ovršni postupak protiv navedenog dužnika, budući da se opisani problem izrazito nepovoljno odražava na redovito poslovanje i likvidnost društva."

Gradska oporba očekuje jasne poteze.

"Ono što želimo čuti od gradonačelnika je rješenje. Mi smo od njega do sada imali samo kuknjavu i neke PR poteze kao vožnju biciklom i svjetla u upravi u 21:30, ali nismo imali nikakve suštinske analize", govori Marko Sladoljev iz Mosta.

Drugi ovršni postupak je iz CIOS grupe Petra Pripuza. Holding im duguje 11 milijuna kuna za odvoz i zbrinjavanje plastike. U CIOS-u kažu da su Gradu nudili pomoć za zbrinjavanje glomaznog otpada besplatno. Isto je bilo i s drobilicom, slali im opomenu za nepodmireno dugovanje, odgovor na išta od navedenog nisu dobili. 

"Iz priopćenja bivšeg člana Uprave Zagrebačkog holdinga gospodina Ante Samodola proizlazi da za odgovore na naše dopise i ponude – očito nisu imali vremena, što je i razumljivo s obzirom na to da ih je „gradonačelnik svemira“ Dario Juričan, poznat po želji da postane Milan Bandić – gradonačelnik, vodio na sastanke kod uvažene saborske zastupnice Sandre Benčić."

Holding je dužan i za zakup Arene. Iz Ingre kažu da neće pokretati ovrhu jer ne žele biti grobari gradskog proračuna.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!