Ostani doma
Novosti / Hrvatska

reakcije aktera

Nakon što smo objavili CRO Demoskop i rejtinge, donosimo i reakcije političkih aktera: U HDZ-u su mirni, u SDP-u vjeruju...

Razloga za osmijeh premijer ima. Jer dok se oporba bavi sobom, HDZ raste - pa su ponosni i Plenkovićevi ministri

Tko je kriv, a tko zaslužan? Nakon što smo objavili CroDemoskop i rejtinge vodećih stranaka koji pokazuju da su sukobe i raskole birači kaznili, donosimo i reakcije političkih aktera. 

U HDZ-u su mirni, u SDP-u vjeruju u bolje sutra, a po prvi put na viskom drugom mjestu platforma je Možemo. Oni se, kažu, time ne zanose. I dok većinu rejting ne brine pretjerano, zabrinjava ih smjer u kojem država ide.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Razloga za osmijeh premijer ima. Jer dok se oporba bavi sobom, HDZ raste - pa su ponosni i Plenkovićevi ministri: 

"Novost u anketama što se nikad nije dogodilo a to je da stranka na vlasti 5.godinu zaredom ima podršku veća nego zajedno stranaka koje slijede. To je odraz našeg rada", kaže ministar Davor Božinović.

Uz potporu od 28 posto rejting vladajućih je stabilan, no promjena se dogodila na poziciji broj 2. Prvi put na njoj nisu ni HDZ ni SDP koji je istisnula platforma Možemo:

"Popularnost je varljiva stvar i politika se ne bi smjela temeljiti na trenutačnoj popularnosti", jasno će Sandra Benčić.

Vezana vijest

Damira Gregoret

Sukobi koji su rezultirali raskolom SDP-u nisu na ruku išli ni u izbornim ciklusima, ni u istraživanjima. Treći su izbor birača. Tko je kriv? 

"Svi su krivi što su dozvolili da do ovog dođe i meni je toga dosta , tako da čekam unutarstranačke izbore i novi sdp koji će početkom iduće godine pokazati svoje novo lice", tvrdi Joško Klisović.

Iako je Most sa starim licima četvrta snaga, u njihovom klubu kažu da se anketama ne zanose:

"Naša je snaga što je most prošao put uspona i padova pa se stabilizrao kao prva treća opcija u HR koja je preživjela nekoliko izbornih ciklusa u Hrvatskoj", kaže Marija Selak Raspudić.

Nekad jaki i stabilni sa Škorom, bez još uvijek akutalnog potpredsjednika Sabora, Domovinski pokret je pao na niskih - manje od 4 posto. 

Uvjereni su da s novim predsjednikom mogu puno bolje, dok se stari uzda u Suvereniste: 

"Nismo preopterećeni sadašnjim stanjem, mislimo da će s eto promijeniti u našu korist", govori Stjepo Bartulica

"Ako je vjerovati trendovima Suverenisti rastu sad su na 1 posto. Gdje je limit? Ne znam, samo je nebo granica", poručuje Miroslav Škoro.

I dok političari redom tvrde kako se ljestvicom popularnosti ne treba opterećivati, brine li ih smjer u kojem idemo? Jer 63 posto ispitanih smatra kako je on pogrešan.

Do redovnih izbora tri su godine. I vladajućima i oporbi dovoljno vremena kako bi zadobili povjerenje birača. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!