Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Po odluci Cviline zaštite

Gradonačelnica Petrinje za RTL o smanjenju toplih obroka na Banovini: 'Brojni obroci završe u smeću'

Obrok više neće dobiti oni koji ga imaju gdje pripremiti

Obnova kaska i na Banovini, a s hladnijim vremenom građanima bez domova - još jedan udarac. Po odluci Cviline zaštite dijelu korisnika ukida se besplatan topli obrok koji od siječnja ove godine organizira Pleter.

Obrok više neće dobiti oni koji ga imaju gdje pripremiti. Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes rekla je kako se kroz razgovor s ljudima zaključilo kako brojni obroci završe u smeću. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Ne znamo točno brojku, ali s terena dolaze te informacije i zaključili smo da je pametnije novce od države usmjeriti na potrebe koje su veće'', rekla je Komes. 

Tvrdi kako odluka nije ishitrena. Terenski se ispitalo koliko ljudi još trebaju tople obroke. Te naglašava kako je ona u dogovoru sa svima nadležnima odlučila da se nastavi dostava obroka onima koji nemaju uvjete za pripremu toplih obroka. 

Vezana vijest

branka bakšić mitić

''Na području Petrinje 431 osoba će i dalje dobivati obrok. To nisu samo osobe zahvaćene posljedicama potresa, nego smo uzeli i socijalnu komponentu, govorimo i o starijim nepokretnim ljudima i njima će se dostava nastaviti. Uskladili smo ovu odluku s 
ponovnim pokretanjem pučke kuhinje gdje će Gavrilović dostavljati obroke koji će se dijeliti na Sajmištu'', rekla je Komes.

Pučkom kuhinjom je obuhvaćeno oko 100 ljudi, navodi gradonačelnica. 

''Bit će ovo najteža zima nekima. Žao mi je što su mnogi u neadekvatnim uvjetima, kontejneri svakako nisu adekvatni. Neki su komforniji. Vlada i Stožer su dali mogućnost osobama koje nisu u adekvatnom smještaju da se prijave, pozivamo ljude koji ne žele zimu provesti  u kontenjeru, da se prijave u centar za obnovu'', kazala je Komes. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!