Ostani doma
Novosti / Hrvatska

sve skuplje

Premijer o rastu cijena goriva: 'Ministri Ćorić i Marić dobili su zadaću da detaljno prate situaciju'

Cijene plina i struje su sigurne do početka proljeća kada su u pitanju kućanstva, umiruje premijer

Na sastanku su prošli sve aktualne teme: izglasavanje predsjednika Vrhovnog suda, izbor ravnatelja HRT-a, izvješće o  radu Stožera i informacije o situaciji s migrantima. 

“Božinović i ja smo se sastali s policijskim službenikom koji je prošle godine u napadu na Vladu bio ozlijeđen. Dobro je, sva potpora i zahvalnost za njegovu hrabrost i potpora liječnicima”, izjavio je premijer.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cijene goriva dosegle su u Hrvatskoj rekordnu razinu. Plenković je rekao da se na sastanku razgovaralo o tome. Cijene plina i struje su sigurne do početka proljeća kada su u pitanju kućanstva. 

''Tu smo u boljem položaju nego drugi. Mislim da je to umirujuća poruka. Cijena nafte varira, bilježimo rast cijena nafte, što  uzrokuje i porast cijene benzina ili dizela. Ministri Ćorić i Marić dobili su zadaću da detaljno prate razvoj situacije, sutra će biti sastanak Gospodarskog socijalnog vijeća. Razgovarat ćemo s našim socijalnim partnerima. Vidjet ćemo da li je potrebna intervencija'', rekao je Plenković.

Kaže kako neće biti nikakve psihološke granice. Negira da Vlada pasivno gleda na tu situaciju, već naglašava da živimo u slobodnom tržištu. 

Situacija u Zagrebu

Komentirao je situaciju u zagrebačkom Holdingu i sastanku Benčić, Juričan i Vuković.

''Startali su nedavno, dobili su veliku potporu. Sigurno da je potrebno neko vrijeme da se na realan način uhvate u koštac s izazovima. Ono što vidimo je jako puno lutanja, nedostatak upravljačkih kapaciteta, a to se događa ekipi koja je bila najglasnija i najbrža u vrlo lakonskom optuživanju svih drugih u vremenu kad su bili oporba. Želim im svako dobro'', rekao je premijer.

Dodao je kako je Zagreb dobio zajam kako bi im se pomoglo u likvidnosti. 

Ustavni sud će procjenjivati je li odluka o uvođenu covid potvrda u zdravstvo i sustav socijalne skrbi bila u skladu s ustavom. Plenković kaže kako je tu načelo razmjernosti u potpunosti poštovano. No i kako je normalno da se sve propitkuje.

Vezana vijest

Tomislav Tomašević

Zaštita teritorija

Po pitanju premlaćivanja migranata, Plenković je rekao da čeka izvješće ministra Božinovića. Izjavio je da koalicijski partneri znaju da su policajci u nezavidnoj situaciju te im daju potporu.

''Nije nimalo jednostavno, vrlo je zahtjevno, to radimo da bi zaštitili svoj teritorij, svoju granicu i vanjsku granicu EU. U tom poslu su svi partneri dali potporu policiji, pa i zahvalnost i razumijevanje, ali ne treba koristiti silu ako to nije nužno'', zaključio je premijer.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!