Ostani doma
Novosti / Hrvatska

neki ne skrivaju favorite

Nakon raskola SDP-a, socijaldemokratima i bivšim kolegama predstoje pregovori oko podjele po odborima. U igri su ova tri imena

Neki svoje favorite ne skrivaju

Raskolom SDP-a, sa 18 zastupnika – Socijaldemokrati su postali najveći oporbeni klub u Saboru. I sada im s bivšim kolegama predstoje pregovori oko podjele po odborima.

Sastanak je zakazan za četvrtak, a tada bi se moglo znati i tko će zamijeniti Miroslava Škoru na potpredsjedničkom mjestu. U igri su tri imena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bivši stranački kolege ponovno u kontaktu, a sve kako bi dogovorili čelna mjesta po odborima. Neki svoje favorite ne skrivaju:

Vezana vijest

Siniša Hajdaš Dončić

''Odbore za zdravstvo i socijalnu politiku, rad i mirovinski sustav. To su nam svakako dva važna odbora na kojima ćemo inzistirati'', rekao je Davorko Vidović, saborski zastupnik.

Brojke su trenutačno u korist socijaldemokrata. Na čelu su sedam odbora, a SDP-ovci tek dva. No, hoće li im te pozicije i ostati?

''Možda hoće neke od njih, a možda i neće. Ali, to nisu njihove privatne kao što su sada osnovali privatni Klub. To su mjesta koja je u pregovorima dobio Klub SDP-a temeljem na broju 34 zastupnika na početku'', kazao je potpredsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk.

Najveće je pitanje hoće li bivši SDP-ovci i dalje imati Odbor za unutarnju politiku koji po pravilu pripada - najvećoj oporbenoj stranci, a ne Klubu.

''Za sada prema Zakonu će pripasti nama. Ako oni formiraju stranku, onda će pripasti njima'', dodao je Bauk.

Vezana vijest

Davor Bernardić

''Vjerojatno ćemo zatražiti pravorijek od našeg Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav. Da oni daju pravorijek, kojem bi to od ova dva kluba predsjedničko mjesto pripadalo'', rekao je zastupnik Vidović.

Vladajući i ostatak oporbe, raskol SDP-a promatraju sa strane:

''Sada izbačeni Bernardić prije nekoliko godina je suspendirao sada izbacivača Grbina. To je nešto što nije dobro'', smatra Damir Habijan, saborski zastupnik.

''Nek se izvole dogovoriti oni koji su se svađali i koji su se sada podijelili. Na njima je i da se dogovore oko odbora. To za nas ništa ne mijenja, mi imamo isti broj zastupnika, kao i na početku'', poručio je Nikola Grmoja.

Vezana vijest

Tomislav Tomašević

Ipak, bivše kolege u jednom su složne. Umjesto Miroslavu Škori, fotelja potpredsjednika Sabora treba ići Socijaldemokratima, a uz Rajka Ostojića i Davora Bernardića, najizgledniji kandidat upravo je Davorko Vidović.

''U ovom trenutku, doista kao sve kolege – držim to potpuno otvorenim'', rekao je Vidović.

A otvorena je i mogućnost da osnuju vlastitu stranku, no prije svega - kao novi Klub još su u potrazi za prostorijom za rad.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!