Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Drama se nastavlja...

Tomaševića ne brinu ni ovrhe, ali ga iz takta izbacuju bivši članovi Uprave Holdinga: RTL u posjedu jednog maila, evo o čemu se radi

Upozoren na Vukovićev demanti, Tomašević je ponovio kako on ima informacije da je sastanak preko Juričana inicirao Vuković.

Tri dana nakon prvih glasova o višemilijunskim ovrhama prema Holdingu, napokon se oglasio i gradonačelnik Tomašević. Nema panike, sve je očekivano i jedini problem Holdinga je poslovanje za vrijeme prošle vlasti, kaže Tomašević.

"Za mene je jedino dramatično u Zagrebačkom holdingu je stanje u kakvom je bio. Holding normalno funkcionira, što se tiče najava ovrha, službena informacija o tome još nije došla, provjerio sam s članovima uprave Holdinga. Međutim ponavljam, sve je očekivano za firmu ovako veliku", kaže gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako su se iz tvrtki Reoma i Cezar koje su ovrhe najavile, potužili da im na opetovane upite o potraživanjima nitko iz Holdinga mjesecima nije odgovarao, Tomašević demantira nedostatak komunikacije s novom Upravom.

"Zašto nisu imali sa starom upravom to je pitanje za njih. Ja govorim sada za nove članove uprave, dakle da postoji kontakt i svakako se slažem prema svim dobavljačima, to je ono što cijelo vrijeme govorim, mora biti komunikacija i kontakt", kaže Tomašević

Vezana vijest

Zagrebački holding

No, da drame u Holdingu ipak ima, govori e-mail koji ima i RTL

U srpnju ga je poslao bivši šef Uprave Nikola Vuković trojcu na čelu Grada u kojem ih upozorava da se Uprava pokušava svesti na pijuna koji ispunjava naloge Nadzornog odbora i gradske vlasti.

"Ja nikad nisam i nikad neću svjesno kršiti propise. Ako dogovori idu mimo propisa, takvi dogovori ne mogu imati pravno utemeljenje niti ću ih ja potpisivati ni provoditi jer po zakonu u takvim slučajevima sva odgovornost je na meni, a ne na usmenim dogovarateljima", kaže bivši šef Uprave Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković.

Tomašević opet problem ne vidi: 

"Ja i dalje smatram niti ne vidim šta je, koja je odluka to donesena protuzakonito i ako je donijeta, ako postoji, što sam uvjeren da ne postoji u holdingu onda za tu odluku mora odgovarati onaj tko ju je donio."

U e-mailu Vuković optužuje zamjenicu gradonačelnika Danijelu Dolenec za nerazumijevanje ekonomskih procesa, stanja u Holdingu i zakona. Ona odgovara da je problem bio u nerazumijevanju između Uprave i Grada koji je samo tražio transparentnost.

"Ako radite zakonito, ako radite transparentno, tada uključite Nadzorni odbor. Da informirate nadzorni odbor, da informirate skupštinu. U krajnjoj liniji nove članove uprave u svim važnim odlukama", kaže Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika Zagreba. 

Mističnost cijele drame oko Holdinga pojačao je bivši član Uprave Ante Samodol, koji je rekao da je Dario Juričan na sastanku, neposredno nakon smjene predsjednika Uprave, povezao Vukovića i supredsjednicu stranke Možemo! Sandru Benčić.

"Oni su na taj sastanak stigli na molbu bivšeg predsjednika Uprave gospodina Vukovića. Na njegovu molbu. Sad, zašto su sve te stvari počele izlazit van nakon toga, to pitajte njih", kaže Tomašević

I tek što je to gradonačelnik izustio, dok je konferencija za medije još trajala, stiže demanti Nikole Vukovića. Opet jednosmjerno, SMS-om, bez prilike da mu se postavljaju pitanja. On tvrdi da je Benčić njega pozvala.

"Odlučno demantiram taj navod, za što postoje svjedoci. Nisam imao nikakav interes za taj sastanak ali sam otišao iz pristojnosti i gđa. Benčić mi je zahvalila što sam došao. Toliko za sada o dosljednosti gradonačelnika u istinitom iznošenju 'činjenica'", kaže Vuković

Upozoren na Vukovićev demanti, Tomašević je ponovio kako on ima informacije da je sastanak preko Juričana inicirao Vuković. A on je, pak, najavio da će u idućim danima opširnije objasniti stvarne razloge razlaza. Dakle, nastavit će se...

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!