Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Cilj postati M. Bandić

Juričan najavio da sutra u 8 privodi ministra Malenicu policiji. A onda su krenula pitanja o sastanku Vukovića i Benčić

Juričan najavio da sutra u 8 privodi ministra Malenicu policiji. A onda su krenula pitanja o sastanku Vukovića i Benčić
RTL

'Da me je zvao Nikola Grmoja došao bih tamo, da me je zvao bračni par Raspudić, došao bih', rekao je i to

"Sutra u osam ujutro, nadam se da ministar radi, spriječit ću u bijegu ministra Malenicu i pozvati policiju", najavio je Dario Juričan svoju akciju protiv ministra pravosuđa Ivana Malenice.

Razlog za to, objasnio je Juričan na tiskovnoj konferenciji, da unatoč presudi Visokog upravnog suda od 23. rujna, njemu, Juričanu, još uvijek nisu promijenjeni podaci pomoću čega bi napokon mogao promijeniti svoje ime u "Milan Bandić".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Dakle, vi se identificirate preko svoje osobne iskaznice. Postoji gradski ured, matica gdje se ti podaci dostavljaju… Ministar Malenica je trebao dostaviti tu promjenu", kazao je.

"Tri tjedna je prošlo od presude, a ja čekam da se to dogodi, ministar Malenica to namjerno opstruira", kazao je Juričan.

"Ministar Malenica je vrlo ažuran kad mi treba nešto oduzeti, ono, u roku od par sati, a kad nešto dobivam, onda krši zakon", kazao je.

Što ako se ministar bude opirao, pitali su ga novinari? Juričan je na djelić sekunde zastao i onda odmahnuo glavom:

"Ma, nadam se da neće."

Dobar dio konferencije za medije zasjenila su pitanja oko glasina, medijskih špekulacija, uzajamnih optužbi i koječega oko sastanka bivšig šefa uprave Zagrebačkog Holdinga Nikole Vukovića i saborske zastupnice platforme MOŽEMO! Sandre Benčić.

Tko ga je, dakle, zvao da bude medijatorom kako je Juričan sam rekao da mu je bila uloga? Juričan je odgovorio da je to nebitno, ali da njegova uloga nije bila sporna zato što je, kazao je, postojala "obostrana dobra volja".

"Ja mislim da su sve strane pokazale time što su došle, da postoji dobra volja za razgovorom… Kako vidite po medijima, oni sada ratuju i tu je moja uloga završila. Potpuno je nebitno tko je što dogovorio i ne mislim ulaziti u to", kazao je.

Na opetovane različite varijante istog pitanja tko ga je zvao da bude medijator, odgovarao je stalno da je bio "medijator, osoba od povjerenja" i da je "nebitno tko ga je zvao". Kad je jedna novinarka pitala je li završio tečaj za medijatora, odgovorio je:

"Ne znam što da odgovorim na ovo lukavo pitanje. Išao sam tamo u najboljoj volji, htio sam da ovaj grad profunkcionira, da građani Zagreba prosperiraju od toga što se promijenila vlast i bilo mi je žao što već nakon tri mjeseca neke stvari ne funkcioniraju."

Hoće li biti medijator i još neki put?

"Ne, ovo je bio prvi i zadnji put."

"Mislim da je nebitno. Da me je zvao Nikola Grmoja došao bih tamo, da me je zvao bračni par Raspudić, došao bih", rekao je i to.

Na pitanje zašto je bio na "tajnom sastanku", ostao je malo iznenađen:

"Kako mislite tajno? Ali, ja tamo nisam vidio niti gradonačelnika Tomaševića niti ikoga drugog…"

Rekao je da nije čuo baš nikakve povjerljive podatke, da nije bio u Upravi Holdinga, da pojma nije imao o tome što se događa, nego je naprosto vidio da dolazi do "razlaza dviju strana" i bilo mu je žao.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!