Ostani doma
Novosti / Hrvatska

U 56. GODINI ŽIVOTA

Iznenada preminuo ugledni hrvatski psihijatar, književnik i kolumnist Robert Torre

Iznenada preminuo ugledni hrvatski psihijatar, književnik i kolumnist Robert Torre
Sandra Simunovic/PIXSELL

Torre je bio ugledni klinički psihijatar, književnik i kolumnist

Ugledni klinički psihijatar dr. Robert Torre, autor nekoliko knjiga s područja psihijatrije ovisnosti, iznenada je umro u četvrtak u Zagrebu u 56. godini života.

Psihijatar, književnik i kolumnist, Robert Torre gotovo trideset godina je radio u KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu kao specijalist psihijatrije sa subspecijalizacijom iz alkoholizma i drugih ovisnosti. Poseban je ugled stekao svojim radom s ovisnicima u terapijskim zajednicama koje je s kolegama i suradnicima, kao i s bivšim ovisnicima, otvarao po cijeloj Hrvatskoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Šira javnost upoznala ga je kroz njegovih nekoliko knjiga, a sve su polučile veliki uspjeh i kod stručne, ali i laičke javnosti.

Vezana vijest

Psihijatar Robert Torre za Direkt: (thumbnail)

Autor je nekoliko knjiga s područja psihijatrije ovisnosti te u javnosti zapažena kritičkog pamfleta "Prava istina o psihijatriji". Napisao je i knjige "Ima li života prije smrti?", u kojoj istupa kao svojevrsni stručnjak za ljudsko iskustvo te izlaže odgovore na pitanja što je život i kako ga živjeti; "Ludilo uzvraća udarac", u kojoj izlaže preko dva stoljeća dugpriču o monopolu psihijatrije nad ludilom, te knjige "Alkoholizam: prijetnja i oporavak", te "Kockanje: Kako protiv ovisnosti".

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!