Ostani doma
Novosti / Hrvatska

'PARADOKSALNA SITUACIJA'

'Kad kaže da je ovo novi HDZ, čini se da Plenković misli samo na sebe. Minimum bi bio da se ispričaju građanima.'

'Kad kaže da je ovo novi HDZ, čini se da Plenković misli samo na sebe. Minimum bi bio da se ispričaju građanima.'
www.pixsell.hr

Šalaj ističe kako su reakcije od HDZ-a i oporbe na presudu u slučaju 'Fimi medija' potpuno očekivane

"Ako nisu znali, ili su znali a nisu smjeli reći, minimum od njih bi bio da se ispričaju građanima. Očit je izostanak svijesti o tome što čini političku odgovornost političke elite. Kako to rješavati u demokratskimd ruštvima? Na izborima. Građani strogo kažnjavaju takve političare i stranke", komentirao je danas gostujući na N1 profesor s fakulteta političkih znanosti, Berto Šalaj, izjave Gordana Jandrokovića i Branka Bačića da nisu znali ništa o radnjama iz presude u aferi 'Fimi media'.

Vezana vijest

Plenković

Vezana vijest

Branko Bačić

Šalaj je rekao kako su hrvatski građani svejedno sljedećim izborima tri puta za redom podržali HDZ, no kako on ne vjeruje u tvrdnje Andreja Plenkovića kako je to sada nova stranka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Kad on kaže novi HDZ, čini se da misli samo na sebe, jer samo je on taj koji je 2011. ušao u stranku, samo on je taj koji misli da nema nikakvog političkog tereta i korupcije tako da smo u jednoj pomalo paradokslanoj situaciji. Imamo pravmoćnu presudu za političku korupciju za političku stranku koja je bila na vlasti. Dok je na vlasti upustila se u političku korupciju, a čini mi se da političkih posljedica neće biti", smatra Šalaj.

Unatoč presudi, Šalaj ne očekuje da HDZ potone pri sljedećem istraživanju javnog mnijenja.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!