Ostani doma
Novosti / Hrvatska

POŠTUJU ODLUKU, ALI...

Što distributeri misle o Vladinom ograničenju cijene goriva? 'Ispitujemo sve posljedice koje uredba nosi sa sobom'

Što distributeri misle o Vladinom ograničenju cijene goriva? 'Ispitujemo sve posljedice koje uredba nosi sa sobom'
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Benzin će smjeti koštati maksimalno 11.10 kuna po litri, a dizel 11 kuna po litri

Vlada je danas donijela Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata kako bi se stabiliziralo cijenu benzina i dizela, odnosno cijena ovih derivata će se ograničiti na mjesec dana. Benzin će smjeti koštati maksimalno 11.10  kuna po litri, a dizel 11 kuna po litri. 

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić kazao je da vjeruje da će u sljedećih 30 dana doći do stabilizacije cijena na tržištu i da ćemo nakon tog razdoblja kao ekonomija nastaviti normalno funkcionirati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Vjerujemo da isto tako trošak, odnosno učinke ovog ograničenja cijena koji će snositi s jedne strane distributeri, a s druge strane država, možemo snositi, i da će omogućiti hrvatskoj ekonomiji da se i dalje normalno razvija", kazao je. 

Vezana vijest

Gorivo

Index se obratio najvećim distributerima goriva u Hrvatskoj da prokomentiraju odluku Vlade i dobio odgovor od Petrola, INA-e i Lukoila.

"INA će u potpunosti poštivati odluku Vlade. U međuvremenu, ispitujemo sve posljedice na poslovanje koje ova Uredba Vlade nosi sa sobom", poručila je INA.

"Uredba od strane Vlade po pitanju ograničenja cijene naftnih derivata još nije stupila na snagu i sukladno tome ne možemo komentirati navedeno", odgovor je Petrola.

"LUKOIL Croatia d.o.o. poštuje Uredbu vlade Republike Hrvatske o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena određenih vrsta naftnih derivata te će po istoj postupati u cijeloj maloprodajnoj mreži na teritoriju RH", poručili su iz Lukoila.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!