Ostani doma
Novosti / Hrvatska

INTERVENIRALA POLICIJA

Beroš se oglasio o prosvjednicima koji su mu došli pred kuću: 'Dragi roditelji, ne kucajte na otvorena vrata'

Beroš se oglasio o prosvjednicima koji su mu došli pred kuću: 'Dragi roditelji, ne kucajte na otvorena vrata'
Slavko Midzor/PIXSELL

Svaka bolnica i zdravstvena ustanova organizira način i trajanje posjeta vašoj bolesnoj djeci, poručio je ministar prosvjednicima

Večeras je skupina prosvjednika banula na vrata ministru Viliju Berošu. Prosvjednici su ranije najavili da će zbog mjere stožera kojom se, kako su napisali u svom pozivu, zabranjuje majkama i očevima da provedu 15 minuta s djecom koja su na bolničkom liječenju ukoliko nemaju covid-potvrdu, nenajavljeno svaki dan posjetiti kućnu adresu jednog člana stožera na 15 minuta.

Desetak prosvjednika zvonila je ministru na vrata, a intervenirala je i policija nakon čega su se razišli.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

O ovom događaju ministar Beroš se oglasio priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti: 

"Ni ministarstvo zdravstva niti epidemiolozi nisu ograničili vrijeme trajanja posjeta vašoj bolesnoj djeci. Zato, dragi roditelji,  ne kucajte na otvorena vrata ministra. Svaka bolnica i zdravstvena ustanova organizira način i trajanje posjeta vašoj bolesnoj djeci", poručuje ministar zdravstva Vili Beroš grupi roditelja koji su večeras došli pred njegov obiteljski dom protestirati zbog, kako navode u svojim objavama na Facebook grupi, ograničenja posjeta svojoj bolesnoj djeci na 15 minuta.

Vezana vijest

Policija pred stanom Beroša

Stožer Civilne zaštite i epidemiolozi odredili su da svi roditelji bolesne djece koja se liječe u hrvatskim bolnicama i zdravstvenim ustanovama moraju ispunjavati epidemiološke uvjete kao i svi posjetitelji, odnosno posjedovati EU COVID putovnicu kao dokaz da su cijepljeni ili preboljeli koronu, odnosno da su testirani na COVID-19. Način organiziranja posjeta bolesnoj djeci, vrijeme posjeta i trajanje organizira svaka od ustanova u skladu sa svojim organizacijskim i prostornim mogućnostima i o tome su dužni obavještavati roditelje malih pacijenata.

"Razumijem nezadovoljstvo roditelja ako se osjećaju nepravedno zakinuti za mogućnosti češćeg ili dužeg posjeta svojoj bolesnoj djeci i uvijek ću, kao liječnik, ministar i roditelj biti uz njih, ali ne mogu prihvatiti način na koji izražavaju svoj protest", kaže ministar zdravstva pred čiji su obiteljski dom došli prosvjednici. 

"Mjesto za rješavanje ovakvih pitanja može biti Ministarstvo zdravstva, a ne domovi članova Stožera ili bilo kojeg državnog tijela. Demokracija podrazumijeva dijalog, propitivanje svih odluka i traženje odgovornosti svakoga od nas koji obavljamo javne dužnosti, ali nasilje nad domovima, prijetnje i ugrožavanje članova naših obitelji i drugih građana ne smije biti obrazac ponašanja. Još je tužnije što se u tu povorku roditelja ukrcavaju i neki  drugi koji imaju posve druge ciljeve, a ne dobrobit djece", ističe ministar zdravstva u priopćenju.

Trenutno se pred kućom ministra Beroša nalazi policijski kombi u kojem su policajac i policajka. 

Jedan od vođa ovog događaja je, sudeći prema objavama na Facebooku, vjeroučitelj Ivan Pokupec koji je svojevremeno rekao kako njegovi učenici "nikad neće nositi maske" niti će "na njegovoj nastavi biti cijepljeni".

 

Pokupec je pak za RTL kratko poručio da on nije organizator ovog prosvjeda.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!