Ostani doma
Novosti / Hrvatska

skuplja od običnih

INA će Premium goriva prodavati do isteka zaliha: Neisplativa su zbog nove odluke o zamrzavanju cijena

INA će Premium goriva prodavati do isteka zaliha: Neisplativa su zbog nove odluke o zamrzavanju cijena
Marko Prpić/PIXSELL

Riječ je o gorivima koja su nešto skuplja od običnog goriva

INA je najavila veliku promjenu nakon vladine odluke o zamrzavanju cijena goriva. Kako navodi u priopćenju, premium goriva prodavat će do isteka zaliha.

"Nastavno na Uredbu Vlade Republike Hrvatske o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, obavještavamo kupce da će INA prodavati svoja premium Class Plus goriva (Eurodiesel Class Plus, Eurosuper 95 Class Plus, Eurosuper 100 Class Plus) do isteka zaliha. Naime, zbog odredbi propisanih Uredbom koje uzrokuju značajan negativan utjecaj na poslovanje kompanije, posebno u odnosu na premium goriva, INA neće biti u mogućnosti kontinuirano opskrbljivati maloprodajna mjesta premium gorivima", piše u priopćenju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Napominjemo kako je opskrba tržišta Ininim standardnim gorivima sigurna (Eurosuper 95, Eurodiesel, Eurodiesel plavi). U međuvremenu, INA nastavlja ispitivati daljnje posljedice na poslovanje i tržište koje Uredba Vlade nosi sa sobom", kažu iz INA-e.

Zdravka Demeter Bubalo, operativna direktorica Usluga kupcima i maloprodaje, kazala je da su im kupci na prvom mjestu.

"Ali prisiljeni smo prilagoditi svoje poslovanje", kazala je.

Riječ je o gorivima koja su nešto skuplja od običnog goriva. Kako navodi Ina na svojim stranicama, riječ je o gorivima koja su kvalitetnija i bolja za održavanje motora.

Vezana vijest

Gorivo

"INA upravlja najvećom moderniziranom maloprodajnom mrežom u Hrvatskoj u sklopu koje svakodnevno usluži više od 200.000 kupaca i proda više od milijardu litara goriva godišnje. Usmjereni smo na to da svojim kupcima osiguramo gorivo vrhunske kvalitete. Class Plus goriva imaju dokazano povoljan učinak na motore s unutarnjim izgaranjem. Zahvaljujući posebnoj formuli aditiva, Class Plus goriva uklanjaju naslage, povećavaju snagu i trajnost vašeg motora", piše na njihovoj stranici.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!