Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Vrijedne ruke

Više od 3000 mladih u 16 gradova RH okupilo se u akciji pomaganja 72 sata onima kojima je pomoć najpotrebnija

Pomažu djeci, pomažu obiteljima, a ispred KBC-a Zagreb okupili su se s potpunom drugačijim idejama i porukama od nekih nedavno

Više od tri tisuće mladih u 16 gradova diljem zemlje okupilo se u najvećoj volonterskoj akciji. 72 sata beskompromisno obilaze ljude u potrebi, obnavljaju kuće i škole, dijele hranu, uveseljavaju bolesnike, ali i brinu o okolišu. Kroz međunarodni projekt promiče se solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo.

Vrijedne ruke volontera uz pjesmu su očistile okoliš ispred zagrebačkog KBC-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Naš zadatak je da uredimo ovaj prostor, znači da se pobrinemo za bolničko dvorište da njega pograbljamo, počistimo'', rekla je Marina Grubišić, voditeljica volontera na KBC-u Zagreb.

''Mi smo se zapravo radovali njihovom dolasku danas na KBC Zagreb i dijeljenju vremena s njima uz pjesmu uz rad uz pisanje božićnih poruka i tako'', izjavila je Ana Ljubas, glavna medicinska sestra KBC-a Zagreb.

U prikupljanju smeća i uređivanju prirode na jugu države snašli su se i mladi dubrovački katolički skauti.

"Što ste sve danas skupile? Dosta papira, boca, puno cigara i tako plastike", kazala je volonterka Paulina Cetinić.

''Osjećam se dobro jer radimo dobro za okoliš i ostale građane'', rekla je volonterka Karla Matić.

Vezana vijest

cistična fibroza

Oni nešto iskusniji, dobili su teži zadatak. Uz malo dobre volje i zelene boje, ova vrtićka ograda zablistat će u punom sjaju. Djecu će s novim tjednom dočekati i obnovljene učionice.

''Pripremamo prostorije, pripremamo učionice i evo ogradu koju ovdje vidite brusimo i pituramo isto tako'', rekla je volonterka Perica Grbić.

Sve su su to samo neki od zadataka na koji su naišli volonteri akcije 72 sata bez kompromisa. Na području 16 gradova prijavilo se više od 3 tisuće volontera.

''Prijašnjih godina moji prijatelji su imali lijepa iskustva i puno su napravili dobrog, pa eto, ponukana tim ja sam se ove godine prijavila i stvarno je vrijedno. Vrijedno truda i vremena'', rekla je Antonela Đuraš, volonterka.

''Odlučio sam se prijaviti zato što bih volio pomoći drugoj djeci i ljudima, potrebitima koji trebaju pomoć'', kazao je volonter Dominik Kmetović.

Broj onih koji žele pomoći iz godine u godinu raste, a nažalost raste i broj onih koji trebaju njihovu pomoć.

''Nekim obiteljima, konkretno u ovoj godini nam je preko pet obitelji uključeno u obnavljanje životnih prostora, druženje s njima. Ponekad je tu potrebna čašica razgovora, a ponekad je potrebno iscijepati i donijeti drva'', izjavila je Ana Marčinko, pročelnica Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije.

Ništa od toga za ove volontere nije problem. Oni su dokaz kako su mladi i dalje pokretači pozitivnih promjena u drušvu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!