Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Proboj virusa u bolnicu

KBC Rijeka: Pacijent zaražen koronavirusom umro je od covida još 4. rujna

KBC Rijeka: Pacijent zaražen koronavirusom umro je od covida još 4. rujna
Nel Pavletić/Pixsell

Reagirali su na današnje informacije da im je umro 76-godišnji pacijent, cijepljen s obje doze, negativan pri prijemu i naknadno zaražen

KBC Rijeka u subotu je opovrgnuo pisanje više medija vezano uz preminulog 76-godišnjeg pacijenta, poručivši da je na liječenje primljen u kolovozu i preminuo 4. rujna, odnosno da nije riječ o jednom od pacijenata koji su se ovog tjedna zarazili na Odjelu gastroenterologije.

"Povodom informacije koja se danas, 16. listopada, pojavila u više medija da je u KBC-u Rijeka umro 76-godišnji pacijent koji je bio cijepljen s dvije doze te 'negativan' pri prijemu, a naknadno se zarazio koronom, KBC Rijeka poručuje da nije riječ o pacijentu koji se ovog tjedna zarazio na Odjelu gastroenterologije. Riječ je o pacijentu koji je primljen zbog liječenja karotidnih arterija u kolovozu na Klinici za neurologiju, a koji je preminuo 4. rujna", stoji u priopćenju Ravnateljstva bolnice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na Odjelu gastroenterologije KBC-a ovog tjedna su bolešću covid-19 zaražena 24 pacijenata i, ističe se u priopćenju, pravovremeno su preseljeni na covid-odjel uz odgovarajuću gastroenterološku skrb.

Svi su ti pacijenti stabilno, a primjenom epidemioloških mjera onemogućeno je daljnje širenje virusa, naglašava Ravnateljstvo.

Vezana vijest

KBC Rijeka

Testirani su i svi djelatnici na odjelu, pri čemu je naknadno zabilježen jedan liječnik pozitivan na covid-19, dvije medicinske sestre koje nisu bile u kontaktu sa zaraženima te jedna nemedicinska djelatnica.

KBC procjenjuje da je virus na odjel unesen putem pacijenta kod kojeg je u razdoblju inkubacije došlo do razvoja infekcije jer, kako navode, "nažalost, karakter bolesti i inkubacijski period ostavljaju rezidualni rizik od širenja zaraze".

Vezana vijest

zadarska bolnica, Opća bolnica zadar

"KBC Rijeka od početka pandemije čini stalne napore da pacijentima osigura najbolju moguću medicinsku skrb i primjenjuje najstrože preventivne mjere da bolnički sustav maksimalno zaštiti od prodora covid-infekcije te prilikom prijama sve pacijente podvrgava PCR testiranju", naglašavaju iz Ravnateljstva bolnice u priopćenju.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!