Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Svaki četvrti? Peti?

Plenković priznao koliko je siromašnih u RH: 'To je još uvijek preveliki broj'

Plenković priznao koliko je siromašnih u RH: 'To je još uvijek preveliki broj'
Marko Lukunić/Pixsell

Danas se obilježava Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, predsjednika Vlade novinari su na to podsjetili i imali pitanja

Na Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, koji se danas obilježava, Andrej Plenković je na pitanje novinara nakon glasanja na stranačkim izborima odgovorio: 

"To je još uvijek preveliki broj, on je iznad 20 posto. Mislim da ga kao članica EU moramo smanjivati, ne samo kroz socijalnu politiku, nego kroz politiku koja omogućuje rast plaća i opće ozračje u društvu gdje ljudi imaju jednake šanse."

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rekao je da će politika Vlade ići u tom smjeru i u naredne tri godine. Smatra da vidljiv napredak u borbi protiv siromaštva u Hrvatskoj u posljednjih pet godina.

“Oni možda nisu toliki koliki bismo mi htjeli, niti kako bi građani očekivali, ali u svakom slučaju, sve što radimo, radimo na tome da se u Hrvatskoj živi bolje”, ustvrdio je.

Vezana vijest

Andrej Plenković

Podsjetio je i da je iz tog razloga Vlada u najvećoj socijalnoj, ekonomskoj i zdravstvenoj krizi osigurala sredstva za razvoj, a da bi bilo pitanje koliki bi bio postotak siromašnih da nisu intervenirali kroz mjere za održavanje radnih mjesta. 

Na pitanje o istrazi u slučaju policijskog nasilja prema migrantima na granici s Bosnom i Hercegovinom, Plenković je ponovio taj događaj nije politika Vlade, MUP-a ni policije, nego je izolirani slučaj, a da će se učiniti sve da se ništa slično više ne ponovi.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!