Ostani doma
Novosti / Hrvatska

anonimno

Grad Zagreb objavio upitnik, žele utvrditi socioekonomski status i kvalitetu života građana Zagreba

Grad Zagreb objavio upitnik, žele utvrditi socioekonomski status i kvalitetu života građana Zagreba
Marko Lukunic/PIXSELL

Cilj ovog istraživanja socioekonomskog statusa i kvalitete života građana i građanki Grada Zagreba

Grad Zagreb objavio je upitnik kroz koji želi ispitati socioekonomski status i kvalitetu života građana Zagreba.

Upitnik je objavljen u formi Google dokumenta te pozivaju svi da izdvoje vrijeme kako bi stekli realnu sliku o stanju u Zagrebu, a onda prema tome kreirali programe i mjere socijalne zaštite.

Vezana vijest

Zagreb, poplava, cijev

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nastavku prenosimo objavu Grada:

"Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, ovim upitnikom želi ispitati socioekonomski status i kvalitetu života građana i građanki Grada Zagreba povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti koji se obilježava svake godine 17. listopada, a koji je Glavna skupština Ujedinjenih naroda službeno proglasila 1993. godine.

Namjera proglašenja tog dana je upozorenje i borba protiv rastućeg problema siromaštva, manjka materijalnih dobara osoba, a koji utječu na kvalitetu života i mentalno zdravlje, isključenost iz različitih sustava društva, nezaposlenost, nedostatak perspektive i osjećaj nemoći koji prati siromaštvo i socijalnu isključenost. Na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba 16. ožujka 2021. godine usvojena je Zagrebačka strategija borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti za razdoblje od 2021.-2025. godine. Time je Grad Zagreb postao prvi grad u Republici Hrvatskoj koji je osmislio i usvojio strateški dokument koji je isključivo posvećen prevenciji siromaštva i socijalne isključenosti, a jedna od aktivnosti je i provedba istraživanja.

Cilj ovog istraživanja socioekonomskog statusa i kvalitete života građana i građanki Grada Zagreba je dobiti uvid u stvarno stanje znanstveno – istraživačkim pristupom kako bismo bolje razumjeli situaciju s kojom se nose naši građani/ke. Na temelju dobivenih rezultata, želimo kreirati programe i mjere socijalne zaštite koji će biti usmjereni na poboljšanje kvalitete života i smanjenje rizika od siromaštva i socijalne isključenosti.

Sudjelovanje u istraživanju je dobrovoljno i anonimno te u bilo kojem trenutku možete odustati od ispunjavanja. Podaci koje prikupimo analizirat će se zbirno te se ni na koji način neće moći konstruirati identitet pojedine osobe koja je sudjelovala u istraživanju."

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!