Ostani doma
Novosti / Hrvatska

izgubila je tešku bitku

Umrla je hrabra bodybuilderica Vanja (37): Tešku borbu protiv bolesti skrivala je iza osmijeha

Umrla je hrabra bodybuilderica Vanja (37): Tešku borbu protiv bolesti skrivala je iza osmijeha
Pixsell

Pozitivan duh i prepoznatljivi osmijeh imala je do samog kraja

Preminula je 37-godišnja Vanja Dukić, hrvatska bodybuilderica koja je postala poznata po svojoj borbenosti i discipliniranosti unatoč dijagnozi karcinoma dojke.

Vanja je prošle godine u ovo vrijeme stala na pozornicu na Sajmu sporta u Poreču gdje je pokazala zavidno sportsko tijelo i pred punom dvoranom u jednom trenutku skinula svoju plavu periku te pokazala da nema kosu i da se bori. Publika u dvorani tada je zanijemila samo na trenutak, nakon čega se dvoranom prolomio gromoglasni pljesak u znak podrške. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pozitivan duh i prepoznatljivi osmijeh imala je do samog kraja.

Podsjetimo, Vanja se u svojoj 24-toj godini života suočila s teškom dijagnozom raka dojke nakon čega je uspješno operirana, te je nastavila nakon togas sa svojim životom i treninzima.

Išla je na redovite kontrole svakih šest mjeseci. I sve je bilo u redu do listopada 2019. godine, kada joj se rak vratio u još agresivnijem obliku. Nastale su brojne metastaze te je ponovno krenula na kemoterapije. I uz kemoterapije, i uz nuspojave, vježbala je i dalje. Imala je mučnine, povraćala je, ali je nastavila trenirati. 

Isticala je da samo želi biti primjer ljudima, da vide kako ne treba žaliti za nekim stvarima koje nemaju, već prihvatiti ono što imaju i s tim učiniti najbolje što mogu.

"Ljudi bi trebali razmisliti i uvidjeti da se nekada nerviraju bez veze, da nije vrijedno te brige i stresa, iako sam i ja svjesna da je svakome njegov problem najveći. Ali vjerujte mi, nije vrijedno trošiti vrijeme i energiju na gluposti", govorila je tada.

 Iza sebe je ostavila supruga Denisa i 16-godišnju kćerku Lanu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!