Ostani doma
Novosti / Hrvatska

prepucavanje struke

Šprajc o Laucu i Berošu: 'Šteta što ministru moramo pokvariti ovako glupu izliku za smrtno ozbiljnu stvar'

Dr. Lauc je vrlo izravno svojoj sljedbi i javnosti sugerirao da je višak smrtnosti nastao zbog intenzivnog cijepljenja

Ministra zdravstva Vili Beroš nakon sjednice Savjeta osvrnuo se i i na izjavu Gordana Lauca koji je rekao kako je višak smrtnosti u Hrvatskoj i drugim zemljama povezan, pazite sad, ne s koronom i epidemijom, nego s cijepljenjem.

Lauc i inače u svojim izjavama radikalno odstupa od epidemioloških preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva, Hrvatske liječničke komore, Hrvatske udruge bolničkih liječnika, Kriznog stožera i Vlade RH, pa suprotno svim njihovim naporima da se smanji broj zaraženih dr. Lauc između ostalog propovijeda i misao kako se bolje zaraziti nego cijepiti.

Vezana vijest

Vili Beroš

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ta misao je stajala života nekoliko tisuća ljudi, ali ministra Beroša to ne smeta pa je bez problema prihvatio Laucevo objašnjenje. "Lauc je govorio i o svojim recentnim izjavama i to smo razriješili. Govorio je o mogućoj korelaciji, a ne o vezi smrtnosti i cijepljenja. On je zagovornik cijepljenja i suglasan je s ostalim članovima savjeta. Diljem svijeta su upravo necijepljeni rezervoar gdje se virus širi. I među cijepljenima je moguć prijenos virusa, ali ta je mogućnost daleko manja", rekao je ministar Beroš.

Šteta što ministru moramo pokvariti ovako glupu izliku za tako ozbiljnu stvar, da budemo precizni smrtno ozbiljnu stvar, ali dr. Lauc, član Vladinog znanstvenog savjeta, prodavač glikanskih testova i adekvatnih privjesaka, je vrlo izravno svojoj sljedbi i javnosti sugerirao da je višak smrtnosti nastao zbog intenzivnog cijepljenja. Evo crno na bijelo. 

"Imamo i neočekivani višak smrtnosti u lipnju i srpnju koji se poklapa s intenzivnim cijepljenjem. Takve neočekivane viškove smrtnosti imaju i druge zemlje", poručio je Lauc.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!