Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Zahuktava se

Đikić proziva Lauca i Beroša: 'Količina neistina koje ste izrekli je zastrašujuća... Te manipulacije neće još dugo'

Đikić proziva Lauca i Beroša: 'Količina neistina koje ste izrekli je zastrašujuća... Te manipulacije neće još dugo'
Goran Kovacic/Goran Stanzl/Kristina Stedul Fabac/Patrik Macek/Pixsell

"To da su cjepiva loša zaštita od zaraze je jučer bio gotovo pa konsenzus Znanstvenog savjeta", rekao je Lauc, a onda su ga pokopali demantiji

Znanstvenik Ivan Đikić na svom Twitter profilu prozvao je člana vladinog Znanstvenog savjeta Gordana Lauca i ministra zdravstva Vilija Beroša.

"Vili Beroš i Gordan Lauc iznose neistine o sastanku Znanstvenog savjeta Vlade RH. No ni te manipulacije neće dugo trajati. Andrej Plenković je bio prisutan i dobro zna što su mu poručili stručni članovi Znanstvenog savjeta o trenutačnoj situaciji i njegovoj odgovornosti", napisao je.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prijašnjem statusu, obratio se direktno Viliju Berošu

"Vili Beroš, količina neistina koje ste izrekli nakon sjednice Znanstvenog savjeta Vlade je zastrašujuća. Zašto? No ni ti politički spinovi i laži neće dugo trajati. Andrej Plenković će ili raspustiti Znanstveni savjet, većina stručnjaka će ga napustiti ili će se zahvaliti Gordanu Laucu na suradnji", napisao je.

 

"Vili Beroš, svojim političkim manipulacijama zbunjujete građane i urušavate povjerenje u znanost i cijepljenje. Vi kao resorni ministar ste direktno odgovorni za vrlo nisku procijepljenost građana HR (oko 45% u usporedbi s prosjekom EU 65%). Čeka nas neizvjesna jesen i zima u RH", napisao je Đikić.

Vezana vijest

Gordan Lauc

Podsjetimo, Lauc je danas u jednom komentaru na Facebooku napisao kako je većina znanstvenika na jučerašnjem sastanku Vladinog Znanstvenog savjeta zaključila kako cjepivo loše štiti od zaraze.

"To da su cjepiva loša zaštita od zaraze je jučer bio gotovo pa konsenzus Znanstvenog savjeta. Istina je jedna, samo se ponekad malo sporije probija ako protiv sebe ima pandemijski marketing…", napisao je Lauc.

Ubrzo se oglasila i Vlada RH, potpuno pobijajući ono što je tvrdio Lauc: 

"Bilo čiji navodi o tome da je stav Znanstvenog savjeta da 'cjepiva loše štite' u potpunosti su netočna."

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!