Ostani doma
Novosti / Hrvatska

SAVJETNIK PREDSJEDNIKA

EKSKLUZIVNO Mareković za RTL: 'Banožić je potpisao laž! U MORH-u je brigadir kojem je protuzakonito u tri navrata produžavana služba'

S generalom Marijanom Marekovićem razgovarala je Ivana Ivanda Rožić

A evo kako ovaj sukob komentira posebni savjetnik predsjednika Republike za veterane i ratni zapovjednik Tigrova.

S generalom Marijanom Marekovićem razgovarala je Ivana Ivanda Rožić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Komunikacija nije primjerena, posebno od strane ministra. Pogotovo onaj dio gdje je tko bio 1991. godine", kaže Mareković na početku.

O Burčulu kaže:

"Brigadir Burčul je zapovjednik iz vremena Kolinde Grabar-Kitarović, časno je radio svoj posao, dragovoljac je Domovinskog rata. Predsjednik je posebno osjetljiv na braniteljsku populaciju i neće dozvoliti da postoji takav odnos prema časnicima", rekao je Mareković.

Banožić je optužio predsjednika, da ima svog čovjeka...

"Postoji prijedlog Načelnika glavnog stožera, za mladog čovjeka, mladog školovanog časnika, koji je zapovjednik gardijske bojne u Gospiću. Ta dva i pol mjeseca su bila potrebna da ga Burčul uvede u posao", kaže Mareković.

Iz MORH-a kažu da odluku neće promijeniti...

Vezana vijest

Milanović i Banožić

"Predsjednik je javno komunicirao da se rješenje o umirovljenju ukine. To rješenje je vrlo čudno. U obrazloženju stoji da se umirovljuje temeljem popisa za izdvajanje osoblja iz 2021. godine. Brigadir Burčul nije na tom popisu. Ministar je potpisao neistinu, laž. Ministar ima pravo umiroviti časnika, ali obrazloženje mora biti zakonito, a ne laž. Na popisu ima 100 i nešto časnika, na njemu je i jedan brigadir koji radi u ministarstvu, kojem je protuzakonito u tri navrata produžavana služba. Po zakonu to je moguće samo dva puta", govori Mareković.

Kaže da su predsjednik i ministar gotovo svaka dva tjedna na događanjima i da vremena za razgovor ima kao u priči.

Na pitanje je li stanje otužno, odgovara:

"Teško je reći u jednoj rečenici, ali predsjednik sigurno ima dobre informacije", kazao je na kraju Mareković za RTL.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!