Ostani doma
Novosti / Hrvatska

spriječeno širenje

Prodor virusa u zadarsku bolnicu: Zaraženih ima na nekoliko odjela

Prodor virusa u zadarsku bolnicu: Zaraženih ima na nekoliko odjela
Dino Stanin/PIXSELL

Otvoren je i dodatni covid odjel zbog povećanog priljeva oboljelih

Koronavirus se u posljednjih nekoliko tjedana preko zaraženog pacijenta proširio na Odjelu hematologije u Općoj bolnici Zadar, a velikim naporima širenje je suzbijeno za nekoliko dana, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

U priopćenju se ističe da se najnoviji slučaj prodora virusa dogodio na očnom i odjelu hemodijalize, gdje je zaraženo sedmero pacijenata i 11 djelatnika. Svi novozaraženi su adekvatno zbrinuti prema postojećim protokolima, a pokrenute su i predviđene procedure s ciljem sprječavanja širenja zaraze, navodi se u priopćenju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zbog povećanja hospitaliziranih osoba za više od 50 posto u vrlo kratkom vremenu, u Općoj bolnici Zadar, ističu iz Županijskog stožera, bili su primorani otvoriti dodatni covid odjel.

Vezana vijest

Nacionalni stožer civilne zaštite

U priopćenju se navodi i da je Opća bolnica Zadar, unatoč epidemiji koja traje već više od godinu i pol dana i velikom broju zaraženih hospitaliziranih osoba te činjenici da je ovoga ljeta bolnica bila izložena velikom pritisku turista, povećala rad tijekom poslijepodnevnih sati kroz hladni operativni program kako bi nadoknadili odgođene operativne zahvate te tako smanjili liste čekanja.

U ovakvim uvjetima iznimno je teško raditi te kontrolirati probijanje virusa u zdravstveni sustav, posebno kada se zna da velik broj osoba nije cijepljen, a epidemioloških mjera se gotovo više nitko i ne drži, upozoravaju iz Županijskog stožera.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!