Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Cijeli razredi u karanteni

U RH je trenutno 4707 učenika oboljelo od covida, 10 i pol tisuća u izolaciji. Hoće li 9 dana online nastave biti dosta?

U RH je trenutno 4707 učenika oboljelo od covida, 10 i pol tisuća u izolaciji. Hoće li 9 dana online nastave biti dosta?
RTL

Nakon tri dana jesenskih praznika još dva dana učenici će imati nastavu na daljinu

Jedina nova mjera nakon zabrinjavajućih brojki zaraze koronavirusom su dva dana online nastave idući četvrtak i petak. Time će se nakon devet dana izbivanja u škole vratiti i 11 tisuća djece koja su trenutačno u izolaciji, a prizdravit će i gotovo pet tisuća zaraženih učenika. 

Jedni odluku odobravaju, drugi ne, a mnogim roditeljima nova muka - kome ostaviti djecu? Zorana Čičak Kulić

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Njen prilog počinje u osnovnoj školi u kojoj dva cijela razreda nastavu imaju online, idućeg tjedna to će vrijediti u svim razredima i svim školama u državi. 

Nakon tri dana jesenskih praznika još dva dana učenici će imati nastavu na daljinu. Tako ukupno devet dana neće dolaziti u školu. 

Slaven Staklenac, ravnatelj Osnovne škole Većeslava Holjevca u Zagrebu:

"Dva do tri učenika i jedan djelatnik na dnevnoj bazi odlaze. Hoće li se ovim nešto postići, ja mislim da hoće jer će se stvoriti ta rupa od 10-ak dana. Vjerujem da će se smanjiti broj učenika pozitivnih po razredima i da će se nekako smiriti situacija."

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donosi podatke da je trenutačno 4707 covid pozitivnih učenika, a u samoizolaciji je njih više od 10 i pol tisuća. Svi se nadaju da će devet dana izvan učionica biti dovoljno da se brojke zaraženih smanje te da neće biti potrebe da se online nastava produlji. 

Cijeli prilog s drugim izjava pogledajte ovdje:

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!