Ostani doma
Novosti / Hrvatska

niz optužbi

Zbog seksualnog uznemiravanja studentica suspendirana dva profesora Akademije dramskih umjetnosti

Zbog seksualnog uznemiravanja studentica suspendirana dva profesora Akademije dramskih umjetnosti
Matija Habljak/PIXSELL

Slučaj je došao pod povećalo javnosti prije nekoliko mjeseci nakon što su u cijeloj regiji žene počele otkrivati priče o seksualnom uznemiravanju

Akademija dramskih umjetnosti jedno je od hrvatskih sveučilišta koje je bilo u središtu afere seksualnih uznemiravanja koja je prije nekoliko mjeseci uzdrmana javnost. Na tom je faksu podneseno čak 30 prijava za seksualno uznemiravanje, a ADU je osnovao povjerenstvo za rješavanje pitanja seksualnog uznemiravanja i ucjenjivanja.

Zbog niza optužbi prošle je godine suspendiran jedan profesor, a sada je stigla vijest da ih je u istom slučaju suspendirano još dvoje. Vijest je za portal Srednja.hr potvrdio novi dekan ADU-a, Davor Švaić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Sa žaljenjem Vas mogu informirati kako je naše Povjerenstvo za provođenje unutarnje istrage o utemeljenosti prijava za spolno uznemiravanje, zlostavljanje, kršenja načela ravnopravnosti spolova te povezanih oblika diskriminacije i uznemiravanja u tekućoj akademskoj godini zaprimilo dvije nove prijave. Prema preporukama Povjerenstva u oba sam slučaja donio odluke o privremenom prestanku obavljanja dijela radnih obaveza koje uključuju kontakt sa studentima Akademije dramske umjetnosti", rekao je Švaić u priopćenju za spomenuti portal.

Od studenata se neslužbeno doznaje da se jedan od tih slučajeva odnosi na baš eklatantan primjer seksualnog uznemiravanja na relaciji profesor-student, no novoizabrani dekan nam, kako je rekao, poštujući interne procedure i zakone, jednostavno ne može ništa detaljnije reći o tome.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!