Ostani doma
Novosti / Hrvatska

DRAMA U MAKARSKOJ

Mediji pišu o djevojci koju je obitelj htjela udati na silu. Policija: 'Rekla je da se u busu nalazi protiv svoje volje'

Mediji pišu o djevojci koju je obitelj htjela udati na silu. Policija: 'Rekla je da se u busu nalazi protiv svoje volje'
Pixsell/Hrvoje Jelavić

Navodno je putovala prema Sjevernoj Makedoniji gdje su joj navodno dogovorili brak. Policija je zadržala autobus na kolodvoru i odvela djevojku u stanicu na razgovor

U nedjelju, u večernjim satima, na potezu od Zadra do Makarske odvijala se prava drama nakon što je policija Policijske uprave Zadarske i PU Splitsko-dalmatinske dobila informaciju kako se u jednom autobusu nalazi djevojka u pratnji člana obitelji. Prema dojavi, djevojka je na silu odvedena na put prema Sjevernoj Makedoniji gdje je njezina obitelj navodno dogovorila brak, donosi portal Mega media.

Negdje oko 20 sati autobus se približavao Makarskoj kada nesretna djevojka i sama uspijela mobitelom upozoriti policiju na protupravno oduzimanje slobode. Policijski službenici PP Makarska zadržali su autobus na kolodvoru te u službenim prostorijama obavili razgovor. Nakon nekog vremena, policija odlučuje podignuti prekršajnu prijavu, a djevojka, ovaj put bez pratnje, odlazi na tajnu lokaciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Upit o ovom slučaju poslali smo PU splitsko-dalmatinskoj, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

"U nedjelju, 07. studenog 2021.godine, oko 19:50 sati zatraženo je postupanje policije vezano uz jednu osobu koja se nalazila autobusu koji je prolazio preko postajnog područja PP Makarske, uz navode da se ona u autobusu nalazi protiv svoje volje.

Policijski službenici su zaustavili autobus, u njemu pronašli žensku osobu koja napustila autobus i pozvana je na razgovor u službene prostorije na okolnosti zaprimljene dojave. Utvrđeno je da se radi o punoljetnoj ženskoj osobi koja nije bila ozlijeđena.

U policijskoj postaji osoba je podnijela kaznenu prijavu vezano uz kazneno djelo Nasilje u obitelji, a koja prijava je proslijeđena PU zadarskoj kao nadležnoj upravi za postupanje u ovom postupku. Prilikom obavljanja razgovora osoba nije nikoga teretila za otmicu niti protupravno oduzimanje njene slobode."

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!