Ostani doma
Novosti / Hrvatska

RTL POMAŽE DJECI

'Budi mi prijatelj': Pokažite veliko srce i omogućite da labradorica Gabi pomaže u terapiji malenim korisnicima SUVAG-a

Započela je još jedna humanitarna kampanja „Budi mi prijatelj“ tijekom koje udruga „RTL pomaže djeci“ prikuplja donacije koje će pomoći u realizaciji projekata diljem Hrvatske, a kojima je cilj onim najmlađima osigurati zdravije i sretnije dječje dane

Jedan od ovogodišnjih projekata je i onaj u Poliklinici za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG kojoj su potrebna sredstva za nabavu i školovanje terapijskog psa, labradorice Gabi, koja bi malenim korisnicima s govorno-jezičnim teškoćama i oštećenjem sluha pomogla u što uspješnijoj integralnoj (re)habilitaciji.

Cilj terapije potpomognute psom je poboljšati tjelesno, emocionalno, socijalno, bihevioralno i kognitivno funkcioniranje djece s teškoćama u razvoju, a koristi stečene terapijom uz pomoć psa brojne su i od iznimnog su značaja jer utječu, između ostalog, na prevenciju različitih bolesti, poboljšanje zdravstvenog stanja i uspješan razvoj djece.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tijekom terapije u kojoj, uz terapeuta, sudjeluje i pas zapažena je značajna uloga psa kao motivatora djece u njihovu sudjelovanju u rehabilitacijskim aktivnostima, ali i uloga u smanjenju stresa i anksioznosti jer ovi četvernožni terapijski pomagači na djecu djeluju smirujuće, opuštajuće i blagotvorno. Uz to, u rehabilitaciji govora, jezika i slušanja pas pomagač ima značajnu ulogu u jačanju socijalnih i komunikacijskih vještina, vještina izražavanja te čitalačkih vještina.

A o pozitivnom učinku terapije uz pomoć psa iz prve ruke svjedoči i Jasmina Kern, majka 8-godišnjeg dječaka Domagoja koji već drugu godinu pohađa SUVAG zbog poremećaja razumijevanja i komunikacije.

„Domagoj obožava Gabi i stvarno se oduševio i povezao s njom. Bilo je situacija kad je bio tužan, usamljen, razdražljiv, pogotovo na početku prvog razreda i na njega je djelovalo toliko umirujuće kad bi je otišao vidjeti kod psihologinje. Ona bi ga uvelike smirila. Jako ju je zavolio i stalno je pričao o njoj. To toliko motivirajuće djeluje na njega da imam osjećaj da je upravo zbog Gabi zavolio ići u školu. Jako puno bi nam značilo školovanje labradorice Gabi zato što uz nju, osim što motivira, djeca uče puno toga, primjerice kako biti nježniji. Nevjerojatno pozitivno djeluje na djecu koja imaju poteškoće!“

Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG jedina je ustanova takve vrste u Hrvatskoj te u nju dolaze djeca iz cijele Hrvatske, stoga će im svaki vaš doprinos biti od iznimnog značaja.

Uključite se u našu kampanju „Budi mi prijatelj“ pozivom na broj 060 9007 (cijena poziva je 6,25 kn s PDV-om), direktnom uplatom na donacijski žiro-račun Udruge HR6724070001500331700 ili uplatom kreditnom karticom putem internetske stranice UDRUGE. Svojim donacijama omogućite da terapijska labradorica Gabi pomaže malenim korisnicima Poliklinike SUVAG te da u njezinu društvu budu nasmijaniji, motiviraniji i sretniji!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!