Ostani doma
Novosti / Hrvatska

PRIJATELJI SE OPRAŠTAJU

Umrla je Ljiljana Pranjić (54): 'Do zadnje sekunde davala sve od sebe, s tim unikatnim osmijehom preko čitavog srca'

Umrla je Ljiljana Pranjić (54): 'Do zadnje sekunde davala sve od sebe, s tim unikatnim osmijehom preko čitavog srca'
Instagram

Ova Zagrepčanka borila se s bolešću 21 godinu i o svojoj borbi progovarala u mnogim intervjuima. Ispraćaj će biti na zagrebačkom Krematoriju u četvrtak u 12 sati

Zagrepčanka Ljiljana Pranjić preminula je u petak nakon dugogodišnje borbe s opakom bolešću o kojoj je često progovarala u brojnim intervjuima, piše 24 sata. 

Bila je zaštitno lice kampanje ‘Ne odustajem’, koju je pokrenula udruga 'Nismo same' koja okuplja žene oboljele od raka, a podrške su dale i udruge 'Sve za nju', 'Europa Donna Hrvatska' i 'Oncoput'.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od nje se oprostio sociolog i kolumnist Bruno Šimleša koji je u svom statusu napisao:

"Dragi moji i Ljiljanini, s nezamislivom tugom vas moram obavijestiti da je Ljiljana preminula danas ujutro. Otišla je mirno, u snu, bez bolova. 21 godinu borila se protiv beštija, do zadnje sekunde davala sve od sebe, s tim unikatnim osmijehom preko čitavog srca. Imala je neprikosnovenu volju za životom i do zadnjeg se dana dušom držala za jezgru života.

(Facebook)

Znam da će doći trenutak kada ćemo moći slaviti njezin izvanredan život u kojem je primala i davala neograničene količine ljubavi. Ali danas nije taj dan i znam da nam ni ona ne bi zamjerila na suzama. Uvjeren sam da Ljiljana ne žali ni za čim, no naravno, mi ćemo žaliti za njom. A kad se bar malo oporavimo, onda ćemo je svim srcem slaviti. Slavit ćemo njezin život koji je bio tako elegantno satkan od ljubavi.

Ivana Kalogjera, predsjednica udruge "Nismo same", također se dirljivom porukom oprostila od prijateljice na Facebooku: 

"Zauvijek je zaspala moja Ljilja, moja Sis. Mnogima je bila inspiracija, meni je bila i više od toga, bila mi je prijateljica. Voljela je mene, moju djecu, Nismo same… Voljela je život i ljude. Sve što je radila činila je strasno i srčano. Kad god sam imala neku novu ideju podijelila sam je s Ljiljanom, a ona se tome veselila kao djevojčica.  

(Facebook)

Sjedim za kompjuterom i po. ne znam koji. put čitam njezinu posljednju poruku. 'Danas su jako loše vijesti. Nada i volja još su jake. Odluka sutra pada. Koristim priliku da ljudima koje volim kažem da ih volim. Za svaki slučaj. Dabogda uzaludno. Iako jedan volim te nikad nije uzaludan!', napisala mi je. 

Čekala sam da se ponovno javi. Poslala sam joj srce. Jedno, dva, pet, deset… Volimo te Sis, nemoj nas napustiti. Budila sam se noću i provjeravala je li tu. Jutros mi je prijateljica javila da je Ljiljana zaspala. Pokušavam naći odgovor na pitanje zašto… No, ne nalazim ga. Sis, još uvijek ne vjerujem da si otišla. Tužna sam… 
Zauvijek je zaspao dio mene".

Posljednji ispraćaj je na Krematoriju u četvrtak u 12h, a Ljiljana je željela da ne donosite cvijeće, nego da ako imate potrebu uplatite nešto za njezine voljene udruge Sve za nju i Nismo same. Oprostite mi, ali ne mogu više pisati. Javit ću se čim mi se srce vrati u tijelo. Znam da prava ljubav ne umire, ali trenutno ne mogu…".

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!