Ostani doma
Novosti / Hrvatska

ipak će se održati

Split se priprema za Advent, a piciginaši po svom. U Istri Kozlevac apelira: Ne idite na masovna okupljanja!

Iako je zima sve bliže, kupači i piciginaši ne planiraju odustati tako lako od ljetnih radosti. Na Bačvicama za njih zime nema

Idući vikend počinje Advent, pa svoje božićno ruho pomalo poprima i Split. I dok se sklapaju klizališta i pripremaju ukrasne lampice - nestvarni ljetni prizori na gradskoj plaži Bačvice. Kupači guštaju, a kako i ne bi - kada je more nikad toplije u studenom.

“Što se tiče adventa ovdje se u pravilu čeka i Božić i Nova godine i sve. Eto jedino stvarno za advent - ne moraju nam kititi Bačvice, neka nam puste tuš. Da se možemo otuširati nakon kupanja I to će nam bit prekrasan dar za Božić od grada“, kaže Splićanin Hrvoje Karninčić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ukrašavanje grada već je započelo, a u Đardinu se priprema klizalište. No, neće biti jedino u gradu.

“Htjeli smo ponuditi I nešto izvan samog centra grada vidjeli smo 2019. je bila gužva na samom klizalištu u centru grada pa smo odlučili dislocirati još jedno manje klizalište na Mertojaku”, objašnjava Ante Šunjić, direktor tvrtke Žnjan.

Nova adventska lokacija je i bedem Cornaro gdje će biti ugostiteljske kućice na dva kata, ali će se održavati i zabavni program.

“Odlučili smo da će iza 19 sati koristiti COVID potvrde za ulazak na ovaj prostor kako bi mogao doći veći broj posjetitelja i kako bi to naravno prošlo u najboljem redu što se tiče epidemiološke situacije”, rekao je organizator Adventa, Domagoj Petričević.

I dok neke veseli brojnim adventskim lokacijama, drugi su zabrinuti

“Ma je napokon da se počne nešto događati da se vratimo koliko toliko u normalu i da se djeca malo vesele i da vide kako je nekad bilo jer oni nemaju pojma kako smo prije bili opušteni“, kaže Splićanka Nera Anđelić.

“Ja se veselim kućicama na Rivi i našim Slavoncima što će donit kobasice I pečenice“, rekao je Splićanin Sanibor Anđelić.  

Iako se činilo da će lokalni stožer ukrasti Božić u Istri, advent neće izostati.

“Već su dogovoreni advent u Puli, Poreču I većim gradovima. Ali smo dogovorili mjere koje se moraju poštivati. I onda organizator procjenjuje da li može s tim mjerama I kako organizirati“, kaže načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Ipak šef istarskog stožera poziva organizatore da odustanu od masovnih novogodišnjih dočeka.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!