Ostani doma
Novosti / Hrvatska

RTL Danas na premijeri

Zagreb je dobio novo kazalište: 'Izuzetno smo zahvalni Gradu!' A premijerno je izvedena drama 'Svinje'

Zagrebački potres pogodio je gotovo sva kazališta u gradu, ali upravo i zbog potresa jedno novo je i nastalo

Obična zgrada, u kojoj je bio mjesni odbor - pretvorena je u malo kazalište. I svako kazalište ima svoju prvu premijeru. Tako i večeras u 20 sati na novim kazališnim daskama zaživjela je drama 'Svinje' Tomislava Zajeca.

"Kaže jedna izreka gdje je želja velika, problemi su mali, hvala svim suradnicima koji su uložili veliki trud i dali nam da napravimo super predstavu“, rekao je Paško Vukasović, producent Boom teatra.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

RTL Danas pričao je s redateljicom predstave 'Svinje', Kristinom Grubešom, koja je objasnila kolika je vrijednost jednog takvog prostora za grad.

"To je općenito jedan jako veliki problem, pogotovo nama mladima koji tek počinjemo. Općenito traženje prostora je uvijek izazovno pitanje i uopće za probe a kamo li tek za izvođenje. Tako da kada smo tražili morali smo se nekako potruditi i naći alternativu i došli smo u ovaj prostor koji zapravo ima sve predispozicije za to“, objašnjava Grubeša.

Potresom je bila pogođena i ova zgrada, a ekipa Boom teatra upravo je tako za nju i saznala.

"Mora se naći alternativna opcija, kazalište će uvijek preživjeti u bilo kakvim uvjetima, ali ovakva nekakva potpora od grada Zagreba, gdje možemo na neki način opstati, izuzetno smo zahvalni na tome“, kaže redateljica.

Ekipa teatra nada se da je ovo samo početak i da će nakon njihove premijere uslijediti i druge različite kulturne izvedbe i događanja, u istom prostoru.

Na pitanje zašto su se odlučiti baš za djelo 'Svinje', Grubeša odgovara:

"To je jedna tekst koji ima jako različite žanrove u sebi, može se čitati kao obiteljska drama, kao groteska, kao mjuzikl i zbog troga je nama bilo jako atraktivno da vidimo što od toga možemo sve dobiti.“

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!