Ostani doma
Novosti / Hrvatska

milanović vs. banožić

Banožić otkazao dolazak u našičku vojarnu nakon što su postavili vojnu policiju koja treba zabraniti ulazak novinarima

Banožić otkazao dolazak u našičku vojarnu nakon što su postavili vojnu policiju koja treba zabraniti ulazak novinarima
Patrik Macek/Robert Anić/Pixsell

S ulaza u vojarnu maknuta je straža koja je trebala pustiti novinare na ispraćaj 36 hrvatskog kontingenta i postavljena vojna policija sa suprotnom naredbom

Ni sat vremena prije službenog početka ispraćaja 36 hrvatskog kontingenta u NATO operaciji KFOR u Republiku Kosovo zakuhala se prava drama nakon što je po nalogu načelnika vojne policije zamijenjena predviđena straža i postavljena vojna policija, neslužbeno doznaje RTL.

Prvi su imali naređenje da na događaj puste novinare, drugi koji su ih zamijenili imaju naredbu: "Ne puštajte novinare!" 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

(RTL/Tin Kovačić)

Podsjetimo, danas u našičkoj vojarni na ispraćaju kontingenta trebaju biti predsjednik Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić. I dok je ministar poslao službenu obavijest i poziv medijima da prisustvuju događaju te da se za to slobodno akreditiraju, iz Ureda predsjednika stiglo je oprečno priopćenje u kojem se navodi da nije predviđeno da na događaju budu i mediji. 

Nešto iza 10 sati uslijedio je obrat i stigla je informacija da se ministar obrane Banožić predomislio i da ipak ne dolazi u našičku vojarnu. 

(RTL/Tin Kovačić)

Jutros je okršaj otišao stepenicu dalje i RTL doznaje da je na ulazu u vojarni bila straža postavljena od strane vojske koja je dobila uputu da slobodno puste i novinare. No prema našim informacijama, ta straža je smijenjena samo sat vremena prije samog događaja i umjesto nje postavljena je vojna policija po nalogu Načelnika vojne policije.

Novinari su oko 10 sati pokušali ući u vojarnu, ali odbijeni su na ulaznim vratima: 'Nema prolaza'!  

PRH: Događaj se neće iskorištavati u dnevnopolitičke svrhe

Iz Ureda predsjednika Zorana Milanovića su poslali priopćenje u kojem pojašnjavaju situaciju u kojoj novinarima zabranjuju sudjelovanje događaju:

"Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) odlučio je tako, imajući u vidu dosadašnja iskustva, te nakon brojnih razgovora s časnicima i vojnicima. Najavljeni događaj organiziran je zbog ispraćaja vojnika HV-a koji odlaze u NATO misiju, odnosno organiziran je isključivo s ciljem da se vrhovnom zapovjedniku OSRH, vojnim zapovjednicima i ministru obrane pokaže njihova spremnost za misiju. Tako važan događaj za vojsku ne može se i neće se iskorištavati za bilo čije dnevnopolitičke interese".

Ministar obrane Banožić nakon toga naprasno je odustao od dolaska u Našice. 

O svemu se oglasio na svom Facebooku gdje je napisao:

"Hrvatska vojska je iznad svih nas političara. Svi smo prolazni, a ona će biti tu dok je Hrvatske. Nisam otišao u našičku vojarnu "132. brigade HV" na ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR jer ne želim sudjelovati u igrokazu gospodina koji, nažalost, ne razumije prve dvije rečenice iz ove objave. Pripadnicima 36. hrvatskog kontingenta želim sretan put i uspješnu misiju. Vidimo se uskoro". 

Objavu pogledajte OVDJE. 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!