Ostani doma
Novosti / Hrvatska

grandiozne zamisli

Penava planira potrošiti 32 milijuna kuna na božićne ukrase u Vukovaru, projekt uređenja šume Adica

Penava planira potrošiti 32 milijuna kuna na božićne ukrase u Vukovaru, projekt uređenja šume Adica
Shutterstock/ Davor Javorovic/PIXSELL

U projektu piše da će led rasvjeta u Čarobnoj šumi biti multifunkcionalna i imat će pet audiovizualnih scenarija

"Viseća instalacija stiliziranih ptica, napravljena od nosive konstrukcije od inoks materijala pričvršćuje se na grane dva ili tri stabla na sajlama dužine 150 do 250 cm. Instalacija se sastoji od stiliziranih ptica (lastavica) grupiranih u grupama po 15 ptica, svaka visine 20 cm, koje vise s nosive konstrukcije na tankim sajlama. Po tri grupe objekata (ptica) su međusobno udaljene 5 do 10 metara jedna od druge. Stilizirane ptice su napravljene od lagane inoks konstrukcije s bijelim tapetom koji pojačano iluminira kada se osvjetljava svjetlošću (fluorescentni materijal)".

Ovo je samo dio iz opsežnog izvedbenog elektrotehničkog projekta rasvjete Čarobne šume (na gotovo 90 stranica, bogato ilustriranih), nove zamisli vukovarskog gradonačelnika, saborskog zastupnika i šefa Domovinskog pokreta, Ivana Penave. Projekt je to uređenja šume Adica, nadomak Vukovara, koja će biti osvijetljena kao Betlehem, piše Telegram.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Procijenjena vrijednost Čarobne šume, kako je stajalo u natječaju objavljenom 5. listopada ove godine je 32.050.000 kuna.

Vezana vijest

Ivan Penava

U projektu piše da će led rasvjeta u Čarobnoj šumi biti multifunkcionalna, imat će pet audiovizualnih scenarija. Cilj tih scenarija, bez obzira jesu li namijenjeni za određene blagdane i prigode, ili su na programu tijekom večernjih sati, jest ”doživjeti prirodu u krugu Adice na zanimljiv, dinamičan način”, te ”pri tome poslati zanimljivu, pozitivnu i poučnu poruku posjetiteljima Adice”.

Osim "svakodnevnog večernjeg scenarija" postoji i "dinamični scenarij 'Čarobna šuma'", koji traje 20 minuta (ili kako u projektu piše 20 minuta +/- 10 posto), koji će se, svaki sat, aktivirati tijekom vikenda i koji će biti glavna atrakcija Adice, a čiji će scenarij "načelno pratiti priču 'Čudesna šuma' Sunčane Škrinjarić".

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!