Ostani doma
Novosti / Hrvatska

u 17 sati

Studenti za danas najavili prosvjed zbog COVID potvrda pred Filozofskim fakultetom u Zagrebu

Studenti za danas najavili prosvjed zbog COVID potvrda pred Filozofskim fakultetom u Zagrebu
Facebook/Studenti za Slobodu

Facebook stranica s koje se studente poziva na prosvjed, pozivala je i na ranije održane porsvjede

Za danas popodne najavljen je prosvjed studenata pred Filozofskim fakultetom u Zagrebu. Detalji su objavljeni na Facebook stranici 'Studenti za slobodu', što je i slogan prosvjeda.

U objavama navode da su njihovi zahtjevi "sloboda izbora" i "ukidanje COVID potvrda kao uvjeta za obrazovanje te kao uvjeta za bilo koje druge aktivnosti i životne potrebe".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prosvjed će se održati u 17 sati pred Filozofskim fakultetom. Na fotografiji kojim pozivaju na prosvjed  piše da se radi o mirnom i dostojanstvenom okupljanju ispred Filozofskog fakulteta od 17 do 19 sati.

Ekipa koja stoji iza spomenute Facebook stranice pozivala je i na ranije prosvjede. Brojni studenti bili su govornici prosvjeda na Markovu trgu pretprošlog tjedna.

"Hvala vam što ste se okupili za ukidanje covid-potvrda za ulazak na fakultet u ime svih profesora, studenata i građana koji su pogođeni ovom odlukom. Apeliram na sve prisutne da upoznaju bližnje sa situacijom i nadležna tijela da nam pomognu“, rekla je za studentica Sara Golub.

"Ne prihvaćam novo normalno, sotona i iluminati, maknite se", rekla je druga studentica, Josie Zec, na istom prosvjedu. 

"Jako smo obrazovani i pametni, nismo dopustili da nam isperu mozak", rekla je. Imamo pravo slobodno se kretati i bez cjepiva", izjavila je tada još jedna studentica. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!