Ostani doma
Novosti / Hrvatska

PREMIJER U OTOČCU

Plenković: 'Prosvjed je bio dominantno političkog karaktera. Vjerujem da će policija otkriti počinitelje napada na novinare'

Plenković: 'Prosvjed je bio dominantno političkog karaktera. Vjerujem da će policija otkriti počinitelje napada na novinare'
Robert Anic/PIXSELL

'Ovaj prosvjed je ipak na kraju dominantno političkog karaktera, u njega su se ukrcali gospoda iz Mosta, DP-a, relikivijarum Živog zida', kazao je premijer

Premijer Andrej plenković danas je u Otočcu na Krki sudjelovao na svečanosti otkrivanja spomen-ploče zajedno sa slovenskim premijerom Janezom Janšom.

Plenković je kazao da su evocirali ključne trenutke u kojima su Slovenija i Hrvatska bile žrtve režima Slobodana Milošević te da se vodi načelom da nam je Slovenija najbolji susjed i prijatelj. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Komentirao je i ima li Hrvatska potporu Slovenije kada je riječ o ulazu Schengen te kazao da je potpora Slovenije snažna i čvrsta. 

Vezana vijest

Zoran Milanović

Osvrnuo se i na posjet francuskog predsjednika Emmanuela Macrona u Hrvatsku i dodao da Hrvatska ima i potporu Francuske.

Komentirajući prosvjed protiv COVID potvrda i mjera u Zagrebu osnudio je napad na RTL-ovog reportera Gorana Latkovića

"Mislim da je to kukavički, bezobrazni i nije mi jasno zašto bi itko dovodio u pitanje rad novinara i medija. Vjerujem da će policija otkriti tko su počinjitelji. Živimo u demokraciji, nije problem prosvjedovati, iskazati stav, neslagati se s mjerama koje vlada poduzima. Ovaj prosvjed je ipak na kraju dominantno političkog karaktera, u njega su se ukrcali gospoda iz Mosta, DP-a, relikivijarum Živog zida, egzibicionist iz EP-a kojeg tamo nitko ne zna, Kolakušić", kazao je premijer.

Kazao je i da prosvjednicima podršku daje Zoran Milanović.  

Vezana vijest

Emmanuel Macron Andrej Plenković

"To je jedini predsjednik neke članice EU koji otvoreno ide protiv COVID potvrda i mjera koje vlada donosi. Prosvjed ne doživljavam kao iskonsku reakciju dijela građana do kojih nam je stalo nego kao političku manifestaciju", kazao je. 

Premijer je kazao da su prosvjednici došli protestirati protiv Vlade i vladajuće većine. Kazao je i da je osobno stava da obvezno cijepljenje ne treba te da je velika većina ljudi razumna. 

Premijer je kazao i da ne vidi problem s testiranjem te naglasio da je ono neinvazivan postupak.

"Svi ti junaci se boje male bijele vatice. Test je vatica koja traje pola sekunde. Ako im je vatica problem, nisu junaci nego slabići, paraziti i profiteri politički od krajnje desnice do ljevice", kazao je premijer.

Premijer komentirao i posljednje trzavice između MORH-a i predsjednika Milanovića. 

"Nemam pojma da Banožićev tata ima vikendicu u Tisnu. Imate nekoga tko ima toliko slobodnog vremena i toliko doušnika da prate gdje čiji tata ima vikendicu, gdje čija žena radi", kazao je.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!